Τέσσερα ιδιαίτερα ροφήματα από το εξωτερικό υπόσχονται να μας ζεστάνουν

hot-toddy
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 07 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Μιας και αναμένονται χιόνια τις επόμενες ημέρες, δανειζόμαστε τρόπους για να ζεσταθούμε από διάφορες χώρες, με τα παρακάτω τέσσερα ροφήματα.

Hot Toddy, Ηνωμένο Βασίλειο
Το συγκεκριμένο ρόφημα είναι ουίσκι μαζί με λεμόνι, καστανή ζάχαρη ή μέλι και βραστό νερό. Πολλοί το προτιμούν πριν τον ύπνο για να τους βοηθήσει να κοιμηθούν αλλά δρα και ανακουφιστικά στο κοινό κρυολόγημα.

Anijsmelk, Ολλανδία
Το anijsmelk είναι ένα κλασικό, ολλανδικό ποτό, που παραδοσιακά ετοιμάζεται μουλιάζοντας γλυκάνισο σε γάλα. Σήμερα, φτιάχνεται περισσότερο με κύβους ζάχαρης γλυκάνισου ή anjis blokjes, οι οποίοι ανακατεύονται σε ζεστό γάλα και δίνουν το ίδιο, μοναδικό αποτέλεσμα.

www.atlasobscura.com
Api Morado ή Blanco, Βολιβία
Τυπικό βολιβιανό ρόφημα, το api morado είναι ένα εκχύλισμα μοβ καλαμποκιού και ανανά με πρόσθετα αρωματικά μπαχαρικά, όπως κανέλα, γαρίφαλο και ξύσμα πορτοκαλιού. Το ρόφημα είναι τόσο παχύρρευστο που μπορεί να φαγωθεί και με κουτάλι, ενώ συνήθως σερβίρεται στο πρωινό. 

Atole, Μεξικό
Το παραδοσιακό αυτό ρόφημα στο Μεξικό και την Κεντρική Αμερική, φτιάχνεται με masa (χυλό καλαμποκιού), νερό, ζάχαρη, κανέλα και βανίλια. Στην όψη, μπορεί να είναι παχύρρευστο και να θυμίζει πόριτζ ή ελαφρύ και νερουλό, ανάλογα με τα γούστα. Θεωρείται εορταστικό ποτό και σερβίρεται συχνά την Ημέρα των Νεκρών Día de los Muertos και τα Χριστούγεννα.