Τα ρομαντικά μενού της Αθήνας και πού θα τα βρείτε

deipno-agiou-balentinou
ΤΕΤΑΡΤΗ, 12 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Για έναν Άγιο Βαλεντίνο όλο γεύση και ατμόσφαιρα, θα πρέπει να βάλετε το χέρι λίγο πιο βαθιά στην τσέπη και να σπάσετε τον κουμπαρά. Αν υπάρχει περιεχόμενο, τότε ιδού μερικές εκπλεπτυσμένες προτάσεις που θα αναστατώσουν και εσάς και το ταίρι σας.

Varoulko Seaside
Το ξακουστό εστιατόριο προσεγμένης ψαροφαγίας στο Μικρολίμανο θα υποδεχτεί την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου με ένα μενού με όνομα: Valentine ’s Day “Love Me Tender” Menu. Tο αφιερωμένο στη γιορτή των ερωτευμένων μενού, θα μπορέσετε να απολαύσετε στην ατμοσφαιρική σάλα του Βαρούλκου, με θέα στη μαρίνα του  Μικρολίμανου σε μια αισθαντική εμπειρία, με την υπογραφή του Λευτέρη Λαζάρου. Η βραδιά θα ξεκινήσει με ανατρεπτικό καλωσόρισμα- έκπληξη που αποτελεί την αρχή για ένα υπέροχο γευστικό παιχνίδι, ενώ πρώτο πιάτο θα είναι μια σούπα κολοκύθας με γαρίδες και λάδι κολοκυθόσπορου. Στη συνέχεια σας περιμένει καβούρι σε τραγανό μπριός με βασιλικό και κρέμα αβοκάντο, ενώ το γεύμα θα συνεχιστεί με ταλιατέλες σουπιάς με μους καπνιστής πανσέτας, τρίμμα κρόκου και κονσομέ σουπιάς. Στο κυρίως πιάτο θα πρωταγωνιστεί το χριστόψαρο με φρέγκολα και κρέμα παντζάρι, ενώ το εξαιρετικό επιδόρπιο ειδικά για τη βραδιά αποτελείται από crémeux σοκολάτα, σαμπλέ breton, μους gianduja και σορμπέ από κόκκινα φρούτα. Κι αν θέλετε να συνοδεύσετε το δείπνο σας με live μουσική, στη σάλα Varoulko “Panorama” στο δεύτερο όροφο του εστιατορίου, ο τενόρος Σταύρος Σαλαμπασόπουλος θα ερμηνεύσει συνοδεία πιάνου αγαπημένα ερωτικά τραγούδια από τον Φρανκ Σινάτρα μέχρι τον Μάνο Χατζιδάκι και τον Μίμη Πλέσσα. Info: Ακτή Κουμουνδούρου 54, Μικρολίμανο, Πειραιάς, 210 5228400.

Kool Life, στο ξενοδοχείο Life Gallery Athens
Στο βραβευμένο εστιατόριο του Life Gallery Athens της Εκάλης, το ρομαντικό σας δείπνο θα έχει την υπογραφή των Γιάννη Μπαξεβάνη και Διονύση Ζαχαρόπουλου, που σημαίνει ότι θα είναι κάθε άλλο παρά συνηθισμένο. Οι γαστρονομικές προτάσεις της ημέρας περιλαμβάνουν για αρχή ένα καρπάτσιο από ημίπαστο λαβράκι, σανγκουίνι με κρέμα άνηθου και αβγά βασιλικής ρέγκας ενώ για κυρίως μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε ένα φιλέτο σφυρίδας με αχνιστά σπαράγγια της θάλασσας, θαλασσινά και σάλτσα αστακού ή ένα ζουμερό αρνί με πουρέ αγκινάρας, αφρό γραβιέρας και ταρτάκι με γέμιση κρεατότουρτας συνοδευόμενο από ένα αρωματικό πλιγούρι. Ολοκληρώστε το γεύμα σας με μία κρέμα αρμπαρόριζας με φρούτα του δάσους ή αν είστε λάτρης της σοκολάτας δοκιμάστε το κρεμέ πικρής σοκολάτας με σορμπέ λεμονόχορτου και κραμπλ από φιστίκι Αιγίνης. Συνοδεύστε το δείπνο σας με τα ευφάνταστα κοκτέιλ που δημιούργησε αποκλειστικά για τους ερωτευμένους ο Γιάννης Χλεμπάκος για μία επιπλέον δόση απόλαυσης. Το κόστος του δείπνου είναι στα 45 ευρώ το άτομο και στην τιμή συμπεριλαμβάνονται δύο κοκτέιλ. Info: Λεωφόρος Θησέως 103, Εκάλη, 211 1067400.

A.Roufanis
The Parliament, στο ξενοδοχείο Athens Plaza
Στο ανανεωμένο The Parliament του Athens Plaza σας περιμένει δείπνο αφιερωμένο στην ημέρα, 6 πιάτων, με την υπογραφή πάντα του σεφ Νίκου Γιαννόπουλου και επιδόρπιο από τον Pastry Chef Διονύση Αλέρτα. Συγκεκριμένα, το μενού συνθέτουν λευκή ψαρόσουπα με σχοινόπρασο, κρουτόν και σάλτσα “Harissa”, σαλάτα καβούρι με μάνγκο και σάλτσα κρέμα Lime, μυλοκόπι κονφί για τη συνέχεια σε αλατισμένο βούτυρο και πουρέ πατάτας με ελληνική τρούφα, φιλέτο μοσχαρίσιο στη σχάρα με πάστα ελιάς Καλαμών και ψητά λαχανικά με θυμαρίσιο μέλι, ενώ το επιδόρπιο θα είναι σαμπλέ κακάο με αμυγδαλόκρεμα φιστίκι, κρέμα Framboise και αφράτη κρέμα βανίλια με σάλτσα από κόκκινα φρούτα. Στο δείπνο περιλαμβάνεται μία φιάλη house-wine για 2 άτομα, ενώ τη ρομαντική βραδιά θα ντύσει με την υπέροχη φωνή του ο Δάκης, συνοδευόμενος από τον Πάνο Δέρβο και την Ελενα Περβαινά στην τιμή των 105 ευρώ το άτομο. Info: λεωφ. Βασιλέως Γεωργίου 2, πλατεία Συντάγματος, 210 3352400.

Βυζαντινό και Galaxy Private Room στο ξενοδοχείο Hilton
Στις 14 Φεβρουαρίου, ο εντυπωσιακός μπουφές του Βυζαντινού θα υποδεχτεί τους  ερωτευμένους με πλήθος γευστικών προτάσεων, όπως στρείδια, γαρίδες με κάρυ, σούσι, αλλά και Rib-Eye με τα συνοδευτικά του, ραβιόλι από παντζάρι με γέμιση καβούρι, σολομό με σος chardonnay, μοσχαρίσια ταλιάτα, ζυμαρικά Alfredo που ετοιμάζονται μπροστά σας. Ο μπουφές γλυκών επιφυλάσσει λαχταριστές εκπλήξεις: τρούφες, μακαρόν, μους σοκολάτας με φρούτα του πάθους, κέικ red velvet, μαρέγκες με βατόμουρα και σιντριβάνι σοκολάτας για να γαρνίρετε φρέσκα φρούτα και ζαχαρωτά! Αν πάλι προτιμάτε set μενού με θέα στην Ακρόπολη, κάνετε κράτηση στο Galaxy Private Room, την αίθουσα δεξιώσεων που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο Galaxy Bar,  και απολαύστε την ιεροτελεστία ενός ολοκληρωμένου gourmet δείπνου 6 πιάτων και μάλιστα με το ανάλογο wine pairing, ατενίζοντας τη φωτισμένη Αθήνα. Info: Βασιλίσσης Σοφίας 46, 210 7281000.

GEORGE FAKAROS™ "UNIQUE IMAGING
JuJu Bar & Restaurant στο ξενοδοχείο Divani Caravel
Για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου το ατμοσφαιρικό JuJu Bar & Restaurant στην καρδιά της Αθήνας έχει σχεδιάσει για εσάς μια μοναδική εμπειρία Full In Love! Ο αιώνιος έφηβος Πασχάλης με την μπάντα του θα σας ταξιδέψει μουσικά στις πιο ρομαντικές εποχές και θα σας προσφέρει μία κεφάτη μουσική παράσταση με τα ωραιότερα και αγαπημένα τραγούδια του από τους Olympians μέχρι και σήμερα. Τα ερωτικά τραγούδια Πασχάλη, η ρομαντική διακόσμηση του εστιατορίου και το ειδικά σχεδιασμένο μενού της ημέρας είναι σίγουρο ότι θα σας σαγηνέψουν. Το μενού για τη βραδιά του Αγίου Βαλεντίνου περιλαμβάνει ταρτάρ βασιλικού καβουριού με πικάντικη ασιατική σαλάτα & λάδι τρούφας, Black Angus rib eye steak σχάρας με πατάτες Σαντορίνης σοτέ και baby λαχανικά σχάρας ή σολομό crispy skin με γλυκόξινη σάλτσα και φασολάκια σόγιας με μάνγκο και τέλος “Divine Love Story” μους σοκολάτας Illanka με πέρλες blueberry και σάλτσα φράουλας, στην τιμή των 70 ευρώ το άτομο. Info: λεωφ. Βασιλέως Αλεξάνδρου 2, 210 7207000.

GEORGE FAKAROS™ "UNIQUE IMAGIN
Mythos by Divani στο ξενοδοχείο Divani Apollon Palace & Thalasso
Αφήστε πίσω τον θόρυβο της πόλης και γιορτάστε τον έρωτά σας σε ένα ξενοδοχείο που αποτελεί την επιτομή της κομψότητας και του στυλ. Την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, μάλιστα, θα σας υποδεχτεί με τη μαγευτική φωνή της SHAYA με φόντο την Αθηναϊκή Ριβιέρα. Οι μοντέρνες ερμηνείες της ταλαντούχας τραγουδίστριας με τη μαγευτική φωνή είναι σίγουρο ότι θα δημιουργήσουν μια ξεχωριστή ερωτική ατμόσφαιρα ενώ το ειδικά σχεδιασμένο μενού που ετοίμασε ο σεφ του εστιατορίου θα κάνει τη βραδιά ακόμα πιο μαγική. Το μενού για τη βραδιά του Αγίου Βαλεντίνου περιλαμβάνει καλωσόρισμα με σαμπάνια, κρέμα κάρδαμου με καραβίδες και λάδι άγριας ρόκας, καπνιστό σολομό μπαλίκ με μαρμελάδα παντζαριού και wakame, χτένι καρπάτσιο με πέρλες yuzu και passion fruit, ραβιόλια με ρικότα και σπανάκι κρέμα χειμωνιάτικης τρούφας, πούδρα πορτσίνι και ψητά φουντούκια, μοσχαρίσιο φιλέτο Βlack Angus σε πικάντικη σάλτσα κακάο με φρούτα του δάσους, πουρέ και τσιπς γλυκοπατάτας με baby λαχανικά και για επιδόρπιο μους σοκολάτας Illanka με πέρλες blueberry και σάλτσα φράουλας, στα 75 ευρώ το άτομο. Εναλλακτικά, διασκεδάστε με ζωντανή μουσική στο A+D Bar συνοδεία εκλεκτών εδεσμάτων και κρασιού με 55 ευρώ το άτομο, στο πλαίσιο του “Heart to Heart” finger food. Info: Αγίου Νικολάου 10, 210 8911100.

Photographer:Christos Chatzigian
Chefi
Ο Άγιος Βαλεντίνος έρχεται και στο δημοφιλές εστιατόριο του Χαλανδρίου και δημιουργεί… ένα σκηνικό με πέντε λαχταριστά πιάτα και φουλ ερωτική διάθεση. Στο μενού της ημέρας θα βρείτε welcome drink Prosecco Royale, γαρίδα tempura με καρδιά μαρουλιού, αβοκάντο, σος curry και μήλο, σολομό tataki με γλυκοπατάτα, μάνγκο και σόγια, ριζότο με καπνιστή μελιτζάνα, φράουλες και μασκαρπόνε και για κυρίως μοσχάρι γάλακτος σχάρας, φάβα με τρούφα, mille feuilles πατάτας με σπαράγγια. Το επιδόρπιο που θα κλέψει την παράσταση θα είναι η πάβλοβα με κρέμα passion fruit, φρούτα του δάσους και παγωτό φράουλα, ενώ το γεύμα θα κλείσει με σπιτικές τρούφες και καφέ. Το κόστος του μενού ανέρχεται στα 65 ευρώ το άτομο, ενώ προσφέρεται και πρώτο seating, 19:00 - 21:30. Info: Περικλέους 31, Χαλάνδρι, 210 6815774.

CHRISTOS DRAZOS
Symposium, Academias Hotel
Ένα ξεχωριστό μενού στο υψηλής αισθητικής Symposium Restaurant έχει ετοιμάσει η διακεκριμένη ομάδα του εστιατορίου για αυτή την ξεχωριστή βραδιά, με πλούσια αρώματα κι εκρηκτικές γεύσεις που θα αποπλανήσουν και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Ο σεφ θα σας καλωσορίσει με ένα ποτήρι Prosecco, συνοδευόμενο από California Roll Sushi ενώ θα ακολουθήσει ταρτάρ τόνου με φρούτα του πάθους, αβοκάντο και ζελέ από ρόδι. Η βραδιά θα συνεχιστεί με χτένια σωτέ, συνοδευόμενα από πουρέ φάβας αρωματισμένο με τρούφα, τραγανό τσορίθο και μπισκ αστακού. Το μενού περιλαμβάνει επίσης presa iberico με πουρέ σελινόριζας, άγρια μανιτάρια, πίκλα από αχλάδι και σάλτσα ανανά. Γλυκός επίλογος, μία κρέμα από σοκολάτα guanaja, αρωματισμένη με αστεροειδή γλυκάνισο και σορμπέ κόκκινων φρούτων. Όσοι επιθυμείτε λίγη θέα στη βραδιά σας, ανεβείτε στο Aether Rooftop του ξενοδοχείου, το οποίο θα μεταμορφωθεί στο πιο ρομαντικό σκηνικό. Ο αγαπημένος Ηλίας Φραγκούλης έχει ετοιμάσει ένα πλούσιο ερωτικό ρεπερτόριο με τραγούδια από ολόκληρο τον κόσμο που έδωσαν έμπνευση σε φλογερούς έρωτες και υπόσχεται μια βραδιά με πολύ ρυθμό και ανεβασμένη διάθεση. Info: Ακαδημίας 38 & Ομήρου, 210 3670063.

Athénée Athens
Ζήστε τον Άγιο Βαλεντίνο με πολυτέλεια και με συνοδεία τη φωνή του Αδάμ Τσαρούχη σε τζαζ ήχους στο υπέροχο πρώην Zonar’s. Το μενού της ημέρας περιλαμβάνει μεταξύ άλλων κοκτέιλ, ραβιόλι με αστακό, επιλογή για κυρίως ανάμεσα σε μοσχάρι με κουνουπίδι, σπαράγγια, πουρέ πατάτας και φρέσκια τρούφα ή πάπια με ριζότο σε γάλα καρύδας και για επιδόρπιο πάβλοβα με φρούτα του πάθους και φράουλες. Πάρτι αφροδισιακών τροφών σε ένα γεύμα που θα σας απογειώσει. Info: Βουκουρεστίου 9, κέντρο, 210 3251430.