Πώς γιορτάζει η Οινοποιία Μπουτάρη τα 140 της χρόνια;

boutari Nicholas Mastoras
ΤΕΤΑΡΤΗ, 12 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Φυσικά με ένα νέο κρασί που υπόσχεται να μας ενθουσιάσει: το νέο Μοσχοφίλερο Μπουτάρη Cuvée Spéciale.

Η Οινοποιία Μπουτάρη μετρά πλέον 140 χρόνια ύπαρξης και οινικών περιπετειών και έχει γράψει τη δική της ιστορία στο ελληνικό κρασί. Για τα φετινά αυτά γενέθλια, δεν θα μπορούσε να το γιορτάσει αλλιώς, παρά με τη δημιουργία ενός νέου κρασιού, το Μοσχοφίλερο Μπουτάρη Cuvée Spéciale 2019. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο Μοσχοφίλερο από μια παρτίδα διαλεχτών σταφυλιών, παλαιών κλημάτων του ιδιόκτητου αμπελώνα της στη Μαντινεία, με λαμπερό λευκοκίτρινο χρώμα με γκρι ανταύγειες.

Το πλούσιο έδαφος, τα παλιά κλήματα πλέον των 47 ετών και το ευνοϊκό για την ποικιλία κλίμα του οροπεδίου, έδωσαν σταφύλια άριστης ωριμότητας και «ενέπνευσαν» την Οινοποιία Μπουτάρη στη δημιουργία ενός νέου Μοσχοφίλερου Μπουτάρη, ενός κρασιού που συγκεντρώνει έντονα τα βασικά χαρακτηριστικά του Μοσχοφίλερου, όπως οι ανθώδεις και φρουτώδεις νότες στο άρωμα, η φρεσκάδα και η αρμονία στη γεύση.

Nicholas Mastoras

Το κρασί αυτό έχει ένα ιδιαίτερα αρωματικό προφίλ που συνδυάζει χαρακτήρες όπως το γιασεμί, το αχλάδι, ο ανανάς και τα εσπεριδοειδή με νότες μέντας και κερήθρας. Είναι δροσερό, γεμάτο και εξαιρετικά ισορροπημένο με τραγανή οξύτητα, ανεπαίσθητη γλυκύτητα και φρουτώδη επίγευση που διαρκεί. Μπορεί να συνοδεύσει αρμονικά πληθώρα εδεσμάτων όπως ευωδιαστές σαλάτες, πιάτα ψητών λιπαρών ψαριών και θαλασσινών όπως επίσης και πλατώ κίτρινων τυριών ή φρούτων.

Ο κ. Κωνσταντίνος Σ. Μπουτάρης, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Οινοποιίας Μπουτάρη, δήλωσε για το Μοσχοφίλερο Μπουτάρη Cuvée Spéciale 2019: «Πρόκειται για ένα κρασί που σηματοδοτεί τη συνέχεια στην ενεργή πρωτοπορία 140 χρόνων της εταιρίας Μπουτάρη. Υπηρετώντας τις πατρογονικές μας αξίες για ανάδειξη του επώνυμου, ποιοτικού ελληνικού κρασιού και αξιοποιώντας τους καρπούς του ιστορικού μας αμπελώνα στη Μαντινεία, μαζί με τις γνώσεις μας για την ποικιλία Μοσχοφίλερο, δημιουργήσαμε έναν ιδιαίτερο οίνο, «μια Cuvée Spéciale που εκφράζει την οινική μας ταυτότητα στο σήμερα. Είμαστε σίγουροι ότι θα αρέσει και θα αγαπηθεί, όσο αγαπήθηκε και το κλασικό Μοσχοφίλερο Μπουτάρη».

Info
www.boutari.gr