Το ΜΑΝΗΜΑΝΗ ετοιμάζει μια vintage γευστική γιορτή

manimani
ΤΡΙΤΗ, 11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Το διαχρονικό εστιατόριο μοντέρνας ελληνικής κουζίνας επαναφέρει γεύσεις που αγαπήθηκαν στο παρελθόν και μας καλεί να τις απολαύσουμε ξανά.

Πιάτα που αγαπήθηκαν επαναφέρει για δυο μήνες το ΜΑΝΗΜΑΝΗ, απαντώντας με τον δικό του τρόπο στο ερώτημα αν η πραγματική γεύση είναι διαχρονική. Γεύσεις που αγαπήθηκαν για πρώτη φορά πριν 6, 8, 10 ή ακόμα και 16 χρόνια έρχονται ξανά στο προσκήνιο και το εστιατόριο που ξέρει τι σημαίνει «διαχρονική αξία», συμπληρώνοντας φέτος 16 χρόνια, το γιορτάζει με αυτό το ιδιαίτερο comeback. Οι φρέσκες πρώτες ύλες, η ελληνική κουζίνα σε μοντέρνα εκτέλεση, η έμπνευση και οι ρίζες στη Μάνη παραμένουν ο βασικός γνώμονας στο «παιχνίδι» της γεύσης.

Τα συκωτάκια από το 2006

Το μαραθόρυζο από το 2006

Τα πιάτα, λοιπόν που επιστρέφουν είναι τα μοσχαρίσια συκωτάκια με σπανάκι και πορτοκάλι που έρχονται από το 2006, το πουγκί με μανούρι, παστουρμά, κατσικίσιο τυρί, πιπεριά Φλωρίνης και αμύγδαλα σε σάλτσα τομάτας που ξυπνούν αναμνήσεις από το 2010, η γλυκιά πράσινη σαλάτα με νιβάτο ξινόγλυκο, κόκκινη πιπεριά, μανιάτικα ξερά σύκα και vinaigrette με μέλι σε βάση από φρέσκα φύλλα μαρουλιού, αλλά και το ψαρονέφρι με μανούρι και σύκα σε σάλτσα από μέλι και αμύγδαλα από το 2004, το μαραθόρυζο με γαρίδες και σάλτσα από μελάνι σουπιάς αλλά και το χοιρινό «φρικασέ» με σέσκουλα, καυκαλήθρες και κρέμα σελινόριζας σε σάλτσα από αυγολέμονο από το 2006 και το μιλφέιγ του ΜΑΝΗΜΑΝΗ με βύσσινο και κρέμα αρωματισμένη με μαστίχα Χίου που θα σας ταξιδέψει στις ξέγνοιαστες στιγμές του 2005.

Το ψαρονέφρι από το 2004

Γεύσεις δυνατές, έντονες, ανέγγιχτες από τον χρόνο, παρουσιάζονται όπως «τότε», χωρίς να έχει αλλάξει τίποτα και αποδεικνύουν ότι από το 2004, η κουζίνα του ΜΑΝΗΜΑΝΗ κρύβει συνταγές και πιάτα που αντέχουν στον χρόνο.

Info
ΜΑΝΗΜΑΝΗ
Φαλήρου 10, Μακρυγιάννη, Ακρόπολη
210 9218180
Δευτέρα – Κυριακή 14.00 – 23.00