Τι επιφυλάσσει η επόμενη Gastronomy Tuesday στο Athénée Athens;

athenee-athens
ΠΕΜΠΤΗ, 13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Το πολυτελές στέκι του κέντρου συνεχίζει τη συνήθεια των Gastronomy Tuesdays, με άλλον έναν εκλεκτό προσκεκλημένο.

Μια Τρίτη κάθε μήνα, το πολυτελές Athénée Athens παρουσιάζει έναν Έλληνα ή διεθνή σεφ, ο οποίος συνθέτει το δικό του μενού με στόχο μια μοναδική εμπειρία δείπνου.

Μετά τον σεφ Θοδωρή Παπανικολάου, λοιπόν, πέμπτoς guest θα είναι ο σεφ Γιάννης Κιόρογλου, Executive Chef στο La Guérite Restaurant στις Κάννες Γαλλίας, το οποίο και έχει καταφέρει να εξελίξει σε σημείο αναφοράς της Κυανής Ακτής. Πλέον συνεργάζεται ως Executive/Consultant Chef στα εστιατόρια La Guérite Restaurant και το Shellona Greek Restaurant στον Άγιο Βαρθολομαίο της Καραϊβικής, στο Victoria Paris Restaurant στο Παρίσι και στο Shellona Greek Restaurant στο Σαν Τροπέ Γαλλίας. Από την θερινή περίοδο του 2018 έχει αναλάβει επιπλέον ως Consultant Chef και το επόμενο La Guérite Restaurant – το La Guérite D Maris στην Μαρμαρίδα Τουρκίας καθώς και το Medusa Restaurant/Cabaret/Club στις Κάννες Γαλλίας.

Ο σεφ Γιάννης Κιόρογλου

Όλη αυτή την κοσμοπολίτικη και ταξιδεμένη γαστρονομική φιλοσοφία του, λοιπόν, πρόκειται να τη φέρει στο Athénée Athens την Τρίτη 18/2, μέσα από ένα μενού με ορεκτικά υγρή χωριάτικη σαλάτα και Pissaladierè μεταξύ άλλων, πρώτο πιάτο μια παραλλαγή του Vitello Tonnato με ταραμά, δεύτερο πιάτο λαυράκι με σάλτσα σπανακόρυζο και τρίτο πιάτο μοσχάρι με υφές τοπιναμπούρ και σάλτσα Café de Paris.

Το γεύμα θα τελειώσει με προ-επιδόρπιο και επιδόρπιο με ραβανί, yuzu, ανανά, κόλιανδρο και πιπέρι Sichuan.

Info
Athénée Athens
Βουκουρεστίου 9
στις 18/2 στις 20.30