Πέντε διαφορετικοί τρόποι για να τσικνίσετε στην Αθήνα

kreatika-laxanika-tsiknopempti
ΠΕΜΠΤΗ, 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Η ημέρα που τρώμε ψητά ανηλεώς, έφτασε. Κι αναλόγως με το πώς σκέφτεστε να την περάσετε, υπάρχουν και οι αντίστοιχες επιλογές.

Τέλης Μπριζολάκια, για παραδοσιακή Τσικνοπέμπτη
Οι λάτρεις της μπριζόλας σίγουρα θα γνωρίζετε ότι ο Τέλης έχει κάνει… διατριβή και έχει εγγύηση ποιότητας δεκαετιών. Εκεί θα απολαύσετε λιτή, αλλά ποιοτική και παραδοσιακή Τσικνοπέμπτη με λαχταριστές μπριζόλες, σαγανάκι, πατλατες τηγανητές και σαλάτα και θα τσικνίσετε οικονομικά και με πλούσιες μερίδες που μάλλον θα κάνουν... δύσκολη την επόμενη ημέρα. Info: Ευριπίδου 86, Πλ. Κουμουνδούρου, 210 3242775.

λάιμ bistro, για ειρηνική Τσικνοπέμπτη
Στο λάιμ Bistro θα φάτε ψητά, απλώς δεν θα είναι ψητά κρεατικά. Όπως και όλα τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και στη γενικότερη φιλοσοφία του, το vegan στέκι στο Γκάζι στηρίζει την cruelty-free κουζίνα, δεν χρησιμοποιεί ζωικά, αλλά έχοντας δοκιμάσει τα πιάτα του, σας εγγυόμαστε ότι δεν θα σας λείψουν οι καθιερωμένες επιλογές. Η φαντασία και η νοστιμιά δεν λείπει ποτέ από το μενού και φέτος, για άλλη μια χρονιά, ετοιμάζει τη δική του «ειρηνική» Τσικνοπέμπτη από νωρίς το μεσημέρι με μανιτάρια και λαχανικά στη θράκα, συκωτάκια και λουκάνικα από όσπρια, εναλλακτικά σουβλάκια με πατάτες και πολλές ακόμη γευστικές εκπλήξεις, όλες χωρίς ζωικά προϊόντα, γλουτένη ή ζάχαρη. Μην ξεχάσετε να κάνετε κράτηση, καθώς τα τραπέζια είναι περιορισμένα και σημειώστε ότι οι μεσημεριανές κρατήσεις (14.00-18.00) έχουν 5% έκπτωση, για όσους… βιάζονται να τσικνίσουν. Info: Δεκελέων 23, Γκάζι, 210 3474423.

Μουσείο Ακρόπολης, για πολιτιστική Τσικνοπέμπτη
Στο κέντρο της Αθήνας, στο πιο ανατριχιαστικό σημείο της πόλης με την πιο υπέροχη θέα και κοντά στον αρχαίο πολιτισμό, το Μουσείο της Ακρόπολης συνεχίζει την παράδοση της Τσικνοπέμπτης και μας προσκαλεί στο εστιατόριο του δευτέρου ορόφου από τις 8 μ.μ. έως τα μεσάνυχτα. Εκτός από νόστιμα εδέσματα όπως αρνίσια παϊδάκια στη σχάρα με μηλόξυδο και πατάτα ρουστικ, αρνίσια μπιφτέκια με τζατζίκι και πίτες, ποικιλία από λουκάνικα, χοιρινά μπριζολάκια στη σχάρα κ.ο.κ., η βραδιά θα έχει και μουσική με πιάνο, για να την απολαύσετε με αέρα πολιτισμού. Info: Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15, Αθήνα, 210 9000915.

BBQ on Board με την Bounty Day Cruises, για Τσικνοπέμπτη στη θάλασσα
Αν θέλετε να ζήσετε μια διαφορετική Τσικνοπέμπτη στο υγρό στοιχείο, σημειώστε στην ατζέντα σας ότι η Bounty Day Cruises οργανώνει μπάρμπεκιου εν πλω, στην Μαρίνα Αλίμου στο Καλαμάκι. Εκεί σας περιμένει μπουφές με ποικιλία κρεατικών, σαλάτες, οι απαραίτητες σάλτσες και τα συνοδευτικά, καθώς και open bar, ενώ δεν θα λείπει και η μουσική, που υπόσχεται να μας βάλει σε κλίμα χορού και Αποκριάς. Η πρόσκληση είναι στα 30 ευρώ για ενήλικες και 15 ευρώ για παιδιά έως 12 ετών και περιλαμβάνει το δείπνο σε μπουφέ και open bar με μπύρες, κρασί και αναψυκτικά. Info: Μαρίνα Αλίμου, Καλαμάκι, 694 240 4198.

Chefi, για γκουρμέ Τσικνοπέμπτη
Το αγαπημένο Chefi του Χαλανδρίου έχει ετοιμάσει ένα λαχταριστό και ιδιαίτερο μενού 5 πιάτων στα 40 ευρώ το άτομο, που συνδυάζει άψογα την παράδοση με την υψηλή γαστρονομία. Στο μενού του για σήμερα θα βρείτε βελουτέ μανιταριών με σπιτική μπρουσκέτα για αρχή, θα συνεχίσετε με Chorizo, καπνιστή μελιτζάνα και τυρολουκουμάδες με σως horseradish, ενώ για τη συνέχεια σας περιμένουν Black Angus mini burger με σος barbeque και καραμελωμένα κρεμμύδι και χοιρινό Iberico σχάρας με σος Dijon, ψητά λαχανικά και φρέσκιες τηγανιτές πατάτες. Το γεύμα της Τσικνοπέμπτης θα κλείσει γλυκά στο Chefi, με σπασμένο mille feuilles, κρέμα μαστίχας, γλυκό βύσσινο και παγωτό καραμέλα. Info: Περικλέους 31, 152 32 Χαλάνδρι, 210 6815774.