Μυρωδιές και αρμύρα από Σαντορίνη έρχονται στο By the Glass

by-the-glass
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Μετά την Τσικνοπέμπτη και τις κραιπάλες των ημερών, το By the Glass μας προσκαλεί σε ένα γευστικό ταξίδι στις γεύσεις και τα αρώματα της Σαντορίνης.

Αυτή η Δευτέρα θα είναι διαφορετική και πιο ταξιδιάρικη στο By the Glass, αφού θα μας ταξιδέψει στο Αιγαίο και συγκεκριμένα στο πανέμορφο νησί της Σαντορίνης.

Η Κυριακή Φωτοπούλου του By the Glass, μαζί με τον βραβευμένο σεφ Κώστα Αγγελόπουλο που θα καταφτάσει από το νησί με καππαρόφυλλα, μαντιλίδες, ασκορδουλάκους, καρδαμίδες, πελτέ και πολλά άλλα στις αποσκευές του, ετοιμάζουν γεύμα με πρωταγωνίστρια τη σαντορινιά κουζίνα και τα Ασύρτικα Χατζηδάκη.

Ο βραβευμένος σεφ Κώστας Αγγελόπουλος

Η ιδιοκτήτρια του By the Glass, Φωτεινή Παντζιά, θα βγάλει από το κελάρι μερικά από τα καλύτερα ελληνικά κρασιά, παλαιωμένα Ασύρτικα που έχει οινοποιήσει ο ίδιος ο Χαρίδημος Χατζηδάκης, και θα τα ταιριάξει με ένα ελληνικό μενού σε έξι στάδια, με μυρωδιές κι αλμύρα απ’ το Αιγαίο!

Το μενού θα περιλαμβάνει amuse bouche από την Κυριακή Φωτοπούλου με φάβα, ντοματοκεφτέ, πελτέ Σαντορίνης και ασκορδουλάκους, λαχανοντολμάδες με γαρίδα, σπαράγγια και μάραθο, από την Κυριακή Φωτοπούλου που θα συνοδευτεί από Σαντορίνη Cuvée No.15 Χατζηδάκη, ΠΟΠ Σαντορίνη, 2014, Ασύρτικο 100%, τόνο με κάππαρη, ντομάτα fondue, περγαμόντο και μαντιλίδες από τον Κώστα Αγγελόπουλο που θα ταιριάξει με Assyrtiko de Louros Χατζηδάκη, ΠΟΠ Σαντορίνη, 2015, Ασύρτικο 100%, ταρτάρ μόσχου από τον Κώστα Αγγελόπουλο με μελιτζάνα, πατάτα, γιαούρτι πρόβειο με τη συνοδεία από Assyrtiko de Mylos Χατζηδάκη, ΠΟΠ Σαντορίνη, 2014, Ασύρτικο 100%, ριζότο ορτύκι από την Κυριακή Φωτοπούλου με φιστίκι, πανακότα κρεμμύδι και αβγό ορτυκιού που θα συνοδευτεί από το Νυχτέρι Χατζηδάκη, ΠΟΠ Σαντορίνη, 2015, Ασύρτικο 100% και αρνί από τον Κώστα Αγγελόπουλο με πατάτα confit, υφές από κρεμμύδι, μανιτάρι και σάλτσα Μαυροτράγανο που θα ταιριάξει με Μαυροτράγανο Χατζηδάκη, ΠΓΕ Κυκλάδες, 2016, Μαυροτράγανο 100%. Ο γλυκός επίλογος θα έρθει με τον «Ελληνικό καφέ» του Κώστα Αγγελόπουλου, με μους σοκολάτας, μπισκότο, κρέμα αμύγδαλο, λουκούμι και κάρδαμο, το οποίο θα συνοδέψει ένα Vinsanto, ΠΟΠ Σαντορίνη, Λευκός φυσικώς γλυκύς, Ασύρτικο 80%, Αηδάνι 20%

Η Κυριακή Φωτοπούλου επί το έργον

Όλα αυτά θα συμβούν την Δευτέρα 24/2 από τις 19.00, γι’ αυτό φροντίστε να εξασφαλίσετε τη θέση σας με κράτηση.  Το κόστος του μενού είναι 50 ευρώ /άτομο χωρίς επιλογή κρασιού και 120 ευρώ το άτομο με την επιλογή κρασιών.

Info
By the Glass
Γ. Σουρή 3, Σύνταγμα
210 3232 560