Το Cycladic Café άλλαξε μενού και προετοιμάζεται για την άνοιξη

cycladic-cafe Tavitian
ΔΕΥΤΕΡΑ, 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Έπειτα από μια βόλτα στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης στο Κολωνάκι, το πανέμορφο Cycladic Café σας περιμένει με ανανεωμένες επιλογές για πρωινό, brunch ή μεσημεριανό και καφέ, ολοκληρώνοντας την εμπειρία με τον πιο γευστικό τρόπο. Εμείς δοκιμάσαμε τις νέες γεύσεις του και σας μεταφέρουμε εντυπώσεις.

Η άνοιξη αρχίζει να αχνοφαίνεται και το Cycladic Café έχει ήδη προετοιμάσει το έδαφος, ανανεώνοντας το μενού του και φέρνοντας τη νέα εποχή στο πιάτο, με ενδιαφέρουσες επιλογές από την Begnis Catering. To café και η εταιρία, μάλιστα, έχουν ξεκινήσει μια σειρά συνεργασιών με Έλληνες και ξένους διακεκριμένους σεφ, στο πλαίσιο special events και curated dinners του Μουσείου. Στο πλαίσιο αυτών των συνεργασιών για φέτος, βρίσκεται και ο σεφ Γιάννης Μπαξεβάνης, ο οποίος υπογράφει τρία πιάτα του μενού και προσθέτει το δικό του στοιχείο στη γαστρονομική εμπειρία του café του Μουσείου.

Όσοι δεν το έχετε επισκεφτεί ποτέ, να σας πούμε ότι θα σας εντυπωσιάσει η αισθητική του, στους τόνους του λευκού που αφήνει μια αίσθηση καθαρότητας, με το υποβλητικό αέρινο στέγαστρο-γλυπτό του Στέλιου Κόη και την υπέροχη μικρή όαση με φυτά που έχει δημιουργήσει, συστήνοντας έναν πανέμορφο χώρο για χαλάρωση, καφέ και φαγητό. Δεν αποτελεί έκπληξη, ότι πολλοί επισκέπτονται τον χώρο ανεξαρτήτως μουσείου, αφού μπορεί άνετα να σταθεί και μόνος του.

Tavitian

Ο ιδιαίτερος συνδυασμός με αυγά ποσέ, αφρό πατάτας, κρουτόν από ψωμί αργής ωρίμανσης και πραλίνα φουντουκιού 

Επιστρέφοντας στο νέο μενού, το πρώτο κιόλας πιάτο μας προδιέθεσε θετικά, αφού κατάφερε να συνδυάσει αυγά ποσέ με αφρό πατάτας, κρουτόν από ψωμί αργής ωρίμανσης και πραλίνα φουντουκιού σε έναν πολύ ιδιαίτερο συνδυασμό όπου η πραλίνα έμενε διακριτικά στο βάθος. Κι αν τα αυγά και το brunch είναι η αδυναμία σας, να σας πούμε ότι οι επιλογές είναι αρκετές, με τα αυγά φούρνου με κρέμα παρμεζάνας, τραγανό προσούτο, ψημένα τοματίνια και φρυγανισμένο ψωμί να είναι εξίσου δελεαστικά.

Από σαλάτες, δοκιμάσαμε αυτή με τα μικρόφυλλα σαλατικά με vinaigrette λιαστής τομάτας, σταφίδες, ψητά baby καρότα, παντζάρια, πιπεριές και κατσικίσιο τυρί, όπου η έντονη γεύση του κατσικίσιου τυριού συνδυαζόταν με τη γλυκύτητα από τη βινεγκρέτ και τις σταφίδες. Υπάρχουν, όμως και άλλες επιλογές, όπως η power salad που είναι σαλάτα κινόα με φακές, ψητά λαχανικά, καρύδια, cranberry, ρόδι και αρωματική βινεγκρέτ, όπως και ο σολομός ταρτάρ με αβοκάντο, μάνγκο και dressing εσπεριδοειδών.

Tavitian

Το κριθαρότο με άρωμα σπανακιού

Στο… ψητό, τα τρία πιάτα που θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε με την υπογραφή του Γιάννη Μπαξεβάνη είναι το λεπτοκομμένο μαριναρισμένο ψητό μπούτι κοτόπουλο με baby πατάτες φούρνου και δροσερή σαλάτα, το φαγκρί ψημένο με αγριόχορτα αρωματισμένα με ούζο και λεμόνι και το κριθαρότο με πουρέ σπανάκι, σπαράγγια, λιαστή τομάτα και γαλομυζήθρα Κρήτης. Το κριθαρότο που δοκιμάσαμε, φάνηκε να έχει ανάγκη τη γαλομυζήθρα για να αποκτήσει καλύτερη ισορροπία, ενώ αποτέλεσε μια διαφορετική και με περισσότερη φαντασία εκδοχή του σπανακόρυζου. Το μαριναρισμένο ψητό μπούτι κοτόπουλου, απλό μεν στη σύλληψη και την παρουσίαση, πεντανόστιμο και ζουμερό δε, ενώ το φαγκρί έφερνε πρόωρα αρώματα θάλασσας και καλοκαιριού στον ουρανίσκο.

Tavitian

Το λεπτοκομμένο μαριναρισμένο ψητό μπούτι κοτόπουλο με την υπογραφή του Γιάννη Μπαξεβάνη

Εκτός από τις συνταγές του Γιάννη Μπαξεβάνη, στα ζεστά πιάτα ξεχωρίζουν και τα χειροποίητα ραβιόλι μαϊντανόριζας, με γαρίδες και αρωματισμένη μπισκ με lime, όπως και η tagliata από μοσχάρι γάλακτος με ψητές baby πατάτες και άγρια μανιτάρια.

Tavitian

Το καλοκαιρινό φαγκρί ψημένο με αγριόχορτα αρωματισμένα με ούζο και λεμόνι

Οι λάτρεις του κρασιού θα βρουν λίστα ελληνικών κρασιών μικρών παραγωγών αλλά  και πολύ καλές επιλογές για ποτήρι κρασί, ενώ αν αγαπάτε τα γλυκά, ο pastry chef του Cycladic Café δεν θα σας αφήσει παραπονεμένους, με μια ποικιλία λαχταριστών επιδορπίων που προτείνει καθημερινά. Εμείς δοκιμάσαμε την αρκετά γλυκιά pavlova με κόκκινα φρούτα, το δροσερό και πιο ήπιο στη γλυκύτητα cheesecake με μάνγκο και την mousse bitter σοκολάτα με αλμυρή καραμέλα και καραμελωμένα αχλάδια, στην τέλεια ισορροπία και είμαστε έτοιμοι να επιστρέψουμε για περισσότερα.

Το έχει αυτό άλλωστε το Cycladic Café: σε κάνει να θέλεις να επιστρέψεις.

Info
Cycladic café στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
Νεοφύτου Δούκα 4, Αθήνα  
210 7228321-3
Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο: 10.00 -17.00, Πέμπτη: 10.00 - 20.00, Κυριακή: 11.00 - 17.00, Τρίτη: κλειστά.

ΤΖΟΥΛΙΑ ΤΑΣΩΝΗ