Πού πάμε για σαρακοστιανά στην Αθήνα;

basilainas
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Το πολυπόθητο τριήμερο που σημαίνει τυπικά την αρχή της Άνοιξης έφτασε και μαζί του φέρνει εκτός από κέφι και χορό, τις υπέροχες γεύσεις της Καθαράς Δευτέρας. Πού θα τις απολαύσουμε; Ιδού τέσσερις εγγυημένες επιλογές.

Βασίλαινας, για φουλ θαλασσινά
Αστακοί, γυαλιστερές, μύδια, καραβίδες, καλαμάρια, όλα έχουν θέση στα σαρακοστιανά πιάτα του Βασίλαινα, όπου μπορείτε να απολαύσετε το μενού της Καθαράς Δευτέρας, όπως πρέπει να είναι: νόστιμο, αλλά ελαφρύ και υγιεινό. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε την αυθεντική ταραμοσαλάτα του, η οποία είναι μια μυστική συνταγή που κρατά σχεδόν έναν… αιώνα, όπως και φρέσκια λαγάνα. Info: Βρασίδα 13, περιοχή Hilton, 210 7210501.

Τραβόλτα, για μενού με φαντασία
Το Τραβόλτα στο Περιστέρι φημίζεται στους ψαροφαγικούς κύκλους της Αθήνας ως μια από τις καλύτερες επιλογές της Αθήνας για ψάρι και θαλασσινά. Εκεί, λοιπόν, θα δοκιμάσετε βελούδινη ταραμοσαλάτα-ποίημα, κριθαράκι με σουπιά και μελάνι, κοντοσούβλι καλαμάρι-γαρίδα, αχνιστά μύδια με σάλτσα πιπεριάς, τραχανά με θαλασσινά, ταραμοκεφτέδες και άλλες τέτοιες εμπνευσμένες θαλασσινές λιχουδιές που ξεφεύγουν από τα κλασικά. Info: Αρκαδίας & Αγίου Παύλου 33, Περιστέρι, 210 5719222.

Ορίζοντες Λυκαβηττού, για σαρακοστιανά με θέα
Στο σκαρφαλωμένο στην κορυφή του Λυκαβηττού εστιατόριο, για την Καθαρά Δευτέρα σας περιμένει ειδικό μενού από τον σεφ Νίκο Φωτιάδη στα 35 ευρώ το άτομο, με χειροποίητη λαγάνα με ελιές και ταραμά, σαλάτα με γαρίδες, πρασινάδες εποχής, μαραθόριζα, ραπανάκι και σουσάμι με βινεγκρέτ από μοσχολέμονο και άνηθο, μύδια αχνιστά Πολίτικα, καλαμάρι με χόρτα τσιγαριαστά, λαβράκι φιλέτο σωτέ με πουρέ λαχανικών και καπνιστή μελιτζάνα. Το γεύμα θα κλείσει γλυκά με μπακλαβά με αποξηραμένα φρούτα. Info: Αριστίππου 1, είσοδος τελεφερίκ, 210 7210701.

Μπαρμπουνάκι δια χειρός Παπαϊωάννου, για θαλασσινά με υπογραφή
Το αγαπημένο στέκι προσιτής ψαροφαγίας με καταστήματα στη Γλυφάδα, τη Νέα Ερυθραία, το Κολωνάκι, το Χαλάνδρι και το Σύνταγμα –με σύντομα νέο χώρο στη Νέα Σμύρνη- δεν θα μπορούσε να λείπει από τις επιλογές της Καθαράς Δευτέρας. Με την εγγύηση και την υπογραφή του Γιώργου Παπαϊωάννου, «μαέστρου» των θαλασσινών γεύσεων και της ψαροφαγίας, την Καθαρά Δευτέρα κάνει τις δικές του προτάσεις, με παραδοσιακή ταραμοσαλάτα, σουπιές, καραβίδες και πολλές ακόμη θαλασσινές επιλογές, που θα σας βάλουν διλήμματα. Info: Πλατεία Μητροπόλεως 4, Σύνταγμα, 210 3247700, Λυκούργου 6, Χαλάνδρι, 210 6749999, Πατριάρχου Γρηγορίου Ε και Πατριάρχου Ιωακείμ Γ 2, Νέα Ερυθραία 210 8070300, Χάρητος 39Β, Κολωνάκι, 210 7242717, Αγγέλου Μεταξά 48, Γλυφάδα, 210 9680651.