Τέσσερα αγαπημένα στέκια για ρακόμελα

rakomelo
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 06 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020

Ποιος λέει «όχι» σε μια παρεΐστικη κατάσταση με ζεστό, αχνιστό ρακόμελο; Στα παρακάτω στέκια μπορείτε να δώσετε ραντεβού με την παρέα σας γι’ αυτό το καυτό και γλυκό ποτό, που μέσα σε όλα είναι και... φάρμακο για το κρυολόγημα ή να οργανώσετε γυναικο-εξόρμηση με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας.

Ρακομελάδικο το Μέλι, Πατήσια
Με ρακόμελο και οινόμελο δικής τους παραγωγής, με λαχταριστούς μεζέδες και ζωντανή μουσική που οδηγεί σε πάρτι κατάσταση, πάντα φουλ στην ενέργεια και την καλή διάθεση, το Μέλι στην καρδιά της Πατησίων, είναι πλέον σημείο αναφοράς για ρακόμελα σε μια από τις παλιότερες γειτονιές της Αθήνας. Στον κατάλογό του θα βρείτε και σκέτη ρακή, όπως και ρακή με γεύσεις, κι αν σας ανοίξει η όρεξη, ορεκτικά, σαλάτες και κυρίως όπως κοτόπουλο λεμονάτο, χοιρινά μπριζολάκια, τηγανιά κρασάτη και άλλες λιχουδιές της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας είναι ιδανικές επιλογές για ολοκληρωμένο τσιμπούσι. Info: Λασκαράτου 1 και Πατησίων, 2110134404.

Ρακόμελο, Ηλιούπολη
Όνομα και πράγμα, το Ρακόμελο στην Ηλιούπολη χωράει λίγους και καλούς, αγαπά τα παραδοσιακά αποστάγματα και σερβίρει fusion ελληνική κουζίνα με βάση το ρακόμελο. Στον κατάλογό του θα βρείτε το δικό τους ρακόμελο με ρακή Ηρακλείου Κρήτης, λευκή σουλτανίνα, μέλι ανθέων, βότανα και μπαχαρικά, όπως επίσης και ρακόμελο Αμοργού με απόσταγμα στέμφυλων, μέλι και βότανα, αλλά και κρητικό ρακόμελο με τσικουδιά από τα Νεριανά Χανίων με θυμαρίσιο μέλι. Οι πεινασμένοι θα βρείτε στο μενού του κρητικές νοστιμιές, ποικιλίες και ρακομελοτσικνίσματα (διάφορα είδη τηγανιάς) μεταξύ άλλων για να συνοδέψετε το ποτό σας και αν είναι Παρασκευή, Σάββατο ή Κυριακή, προετοιμαστείτε για live καταστάσεις. Info: Διστόμου 9α Άνω Ηλιούπολη, 210 97020125

Ρακουμέλ, Εξάρχεια
Εξάρχεια χωρίς ρακόμελα δεν γίνεται και στην πλατεία των Εξαρχείων θα βρείτε το κατάλληλο στέκι, ένα κρητικό ρακοπωλείο με τα όλα του. Καταρχάς να πούμε ότι το Ρακουμέλ δεν κάθεται καθόλου «ήσυχο» αφού κάθε εβδομάδα έχει γλέντια με ζωντανή μουσική και κρητικούς μεζέδες. Το ρακόμελο δίνει και παίρνει, ενώ από τον κατάλογο δεν λείπει και το οινόμελο, όπως και η ψημένη ρακή, αλλά και η ρακή με βότανα. Κι από γεύσεις… θα χορτάσετε Κρήτη με μακαρούνια σκιουφιχτά, αλατσολιές Ηρακλείου, λασιθιώτικους τοματοκεφτέδες, χοχλιούς μπουμπουριστούς, ξιδάτο λουκάνικο Κρήτης, απάκι χοιρινό, κοτόπουλο τηγανιά με γαμοπίλαφο και πολλές ακόμη νοστιμιές. Info: Εμμανουήλ Μπενάκη 71, Εξάρχεια, 210 3800506.

Βρεττός, Πλάκα
Το πολύχρωμο ποτοπωλείο στην Κυδαθηναίων μετρά 111 χρόνια ζωής κι εκτός από κοκτέιλ και σύγχρονα ποτά, σερβίρει και παραδοσιακό, σπιτικό ρακόμελο. Το ρακόμελο που θα πιείτε εδώ το φτιάχνουν οι ίδιοι και μπορείτε να το απολαύσετε με ένα ιδιαίτερο φόντο: τα Instagram-ικά ράφια με τα πολύχρωμα μπουκάλια που γεμίζουν όλο το μαγαζί απ’ άκρη σ’ άκρη. Info: Κυδαθηναίων 41, Πλάκα, 210 3232110.