Καρπός: η νέα στάση στο Μαρούσι για ελληνική, μεσογειακή κουζίνα

karpos-marousi
ΔΕΥΤΕΡΑ, 09 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020

Με ονομασία που παραπέμπει στη φύση, τη δημιουργία, τη γέννηση, ο «Καρπός» είναι το νέο εστιατόριο στο Μαρούσι που δίνει μια ακόμη επιλογή για όσους αγαπούν την ελληνική κουζίνα και θέλουν να την απολαύσουν σαν στο σπίτι τους.

Με ύφος διακόσμησης που θυμίζει τραπεζαρία ενός αρχοντικού και με ανοιχτή κουζίνα όπου μαγειρεύονται όλες οι εκλεκτές επιλογές του μενού, ο «Καρπός» ήρθε στο Μαρούσι, στον χώρο του παλιού «Άνετον», για να δώσει τη δική του πινελιά στην ελληνική, μεσογειακή κουζίνα, σε ένα περιβάλλον που έχει διττό στόχο: να μας κάνει να αισθανθούμε άνετα και να απολαύσουμε οικείες γεύσεις, πιο περιποιημένες και «γυαλισμένες» από το συνηθισμένο.

Το μενού, με την υπογραφή του σεφ Νίκου Σιγέρη, ο οποίος είναι και συνιδιοκτήτης μαζί με τον Νίκο Μάρκο, κουβαλάει πλήθος από αρώματα και γεύσεις της μεσογειακής και ελληνικής κουζίνας, πάντα με μια εσάνς που τα κάνει να ξεχωρίζουν, όπως μοσχάρι στιφάδο με καρότο και ψητά κοκκάρια, κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής με χυλοπίτες, με κρέμα καπνιστής ντομάτας και ψητή φέτα, γουρουνοπούλα με κάστανο, σπαρόχορτο, κέτσαπ πιπεριάς Φλωρίνης και σάλτσα μοσχάτο, μυλοκόπι σχάρας με πουρέ φασολάδας Πρεσπών, κρέμα καρότου και αφρό σκόρδου και πολλά άλλα.

Η επιλογή της πρώτης ύλης παίζει σημαντικό ρόλο στον «Καρπό» και έχει ελληνική προέλευση από διάφορα σημεία της χώρας, ενώ από το μενού του δεν θα μπορούσαν να λείπουν και αποστάγματα, ούζα και τσίπουρα από όλη την Ελλάδα, με επιλογές κλασικές, αλλά και πιο «ψαγμένες» που ολοκληρώνουν το γεύμα και την παρεΐστικη διάθεση.

Όπως δηλώνουν και οι ίδιοι άλλωστε, στον «Καρπό» αγαπούν τη φύση, το φαγητό, τη διασκέδαση και αυτά είναι που θέλουν να μοιραστούν με τον κόσμο.

Info
Καρπός
Στρατηγού Λέκκα 19, Μαρούσι
210 8068032