3 στάσεις για λατινοαμερικάνικη κουζίνα

dos-gardenias
ΔΕΥΤΕΡΑ, 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023

Μήπως η εποχή σας βγάζει μια πιο εξωτική διάθεση για νοστιμιές από Βραζιλία, Κούβα, Αργεντινή; Ικανοποιήστε την στα παρακάτω στέκια, χωρίς να την πληρώσετε ακριβά.

Dos Gardenias, Ψυρρή
Εμπνευσμένο από ένα τραγούδι του 1945 της Isolina Carillo, που οι στίχοι του «πιάνουν» έναν τοίχο του, το Dos Gardenias δεν θα μπορούσε παρά να είναι ένα εξωτικό, νοσταλγικό, ρομαντικό και ιδιαίτερης αισθητικής gastronomy bar, που έχει σκοπό να δώσει το δικό του ρυθμό στο κέντρο της Αθήνας. Η διακόσμησή του, vintage αισθητικής, θα σας στείλει κατευθείαν σε Κεντρική και Λατινική Αμερική, με τον έναν εκ των ιδιοκτητών του, τον Διονύση Πρώιο, να έχει φιλοτεχνήσει όλο το μαγαζί. Στο μενού του θα βρείτε pintxos, δηλαδή μικρούς μεζέδες, τύπου tapas, σεβίτσε, παέγια, bbq, σαλάτες και δύο επιλογές πίτσας. Κι επειδή Καραϊβική χωρίς κοκτέιλ δεν γίνεται, ψάξτε ανάμεσα στις κλασικές και signature δημιουργίες του από 8 ευρώ. Info: Ήβης 21, Ψυρρή, 210 3235349.

Κίτρινος Σκίουρος, Ιλίσια
Αποτελώντας το μοναδικό βραζιλιάνικο εστιατόριο με μαγειρευτό φαγητό στην Αθήνα με 27 χρόνια επιτυχημένης λειτουργίας, ο Κίτρινος Σκίουρος σίγουρα είναι μια βασική επιλογή για λατινοαμερικάνικη κουζίνα. Με ύφος και ατμόσφαιρα βραζιλιάνικου bistro, εκεί θα βρείτε αυθεντικές βραζιλιάνικες προτάσεις με φρέσκα εξωτικά φρούτα και αρωματικά μπαχαρικά, με τυπικά βραζιλιάνικα πιτάκια με γέμιση κοτόπουλο (κοσίνια), με φράνκο πασαρίνιο (τηγανητές μπουκιές ολόκληρου κοτόπουλου μαριναρισμένο σε λάιμ και σκόρδο για δύο άτομα), φεσουάδα με μαύρα φασόλια με τέσσερα είδη κρεάτων, βραζιλιάνικα κεφτεδάκια και πολλά άλλα. Καιπιρίνια, Batidas, Mojito κ.λπ. δεν θα σας λείψουν. Info: Δημητρέσσα 21, Ιλίσια, 210 7211586, από 15 ευρώ/άτομο.

Che Cocina y Barra Sudamericana, Πειραιάς
Κι όσοι ψάχνετε για πειραιώτικα στέκια με εξωτική διάθεση, το Che Cocina y Barra Sudamericana θα ικανοποιήσει την επιθυμία σας στο έπακρο. Σε λογική και αισθητική που παραπέμπει σε Κούβα και Μεξικό, με την Frida Kahlo ύψους 14 μέτρων να φιγουράρει στον τοίχο, μπανανιές, ταπετσαρίες και tiki κατάσταση, το Che Cocina y Barra Sudamericana σας δίνει πολλαπλές επιλογές για κοκτέιλ, αλλά και φαγητό και brunch, με τάκος, παέγια, σεβίτσε, μπέργκερ, περουβιανές πατάτες με χοιρινό iberico και μπόλικες άλλες εξωτικές επιλογές. Πανέμορφη είναι και η αυλή του, η οποία υπόσχεται να σας κάνει να ξεχάσετε για λίγο πόσο μακριά πέφτει η Κούβα από τον Πειραιά. Info: Καραΐσκου 151, Πειραιάς, 210 4296660, από 15 ευρώ το άτομο.