Το Κτήμα Άλφα (ξανά) στα 50 δημοφιλέστερα οινοποιεία

ktima-alfa
ΔΕΥΤΕΡΑ, 30 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020

Το Κτήμα Άλφα συνεχίζει μια διαρκώς αυξανόμενη επιτυχημένη πορεία και εκτός ευρωπαϊκών συνόρων.

Στο βορειοδυτικό άκρο της Ελλάδας, το Κτήμα ΑΛΦΑ βρίσκεται στην περιοχή Αμυνταίου Φλώρινας, χαρίζοντάς μας τα υπέροχα κρασιά του. Δεν είναι τυχαίο που για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά βρίσκεται στη λίστα του Wine & Spirits με τα 50 δημοφιλέστερα οινοποιεία, στα καλύτερα αμερικάνικα εστιατόρια, ανεβαίνοντας μάλιστα 19 θέσεις (από το νούμερο 35 της προηγούμενης χρονιάς) στο νούμερο 16.

Το έγκριτο περιοδικό Οίνου και Αποσταγμάτων, Wine & Spirits, τα τελευταία 31 χρόνια καταρτίζει μια λίστα με τα 50 δημοφιλέστερα οινοποιεία, σύμφωνα με την ζήτηση των καταναλωτών, στα αμερικάνικα εστιατόρια. Στο πλαίσιο αυτό, οι διευθυντές κρασιού των εστιατορίων παραδίδουν στους συντάκτες του περιοδικού τα στοιχεία πωλήσεων των top-selling κρασιών στα εστιατόρια τους με αύξουσα σειρά, στο τέλος κάθε χρονιάς.

Το Icon Κτήμα της Φλώρινας δείχνει να γίνεται από τα αγαπημένα των millenials στα αμερικάνικα εστιατόρια, ενώ έχει δημιουργήσει ήδη μεγάλη αποδοχή στις γενιές των baby boomers και Generation X.

Στην ίδια λίστα, στο νούμερο 35, φιγουράρει ένα ακόμα ελληνικό οινοποιείο, το οινοποιείο Costa Lazaridi, επιβεβαιώνοντας την ποιοτική δουλειά που γίνεται από την ομάδα του Κτήματος.

Η θέση των ελληνικών οινοποιείων στην λίστα αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία αν αναλογιστούμε ότι βρίσκονται ανάμεσα σε ιστορικά οινοποιεία της Napa Valley όπως: Caymus, Stag's Leap Wine Cellars, Shaffer Vineyards κ.α. ενώ την Ευρώπη εκπροσωπούν επίσης φημισμένα σπίτια από την Καμπανία: Veuve Cliquot, Taittinger, Louis Roederer, Billegart-Salmon κ.ά.

www.krasiagr.com