Τα World’s 50 Best Restaurants 2020 αναβάλλονται

estiatorio
ΔΕΥΤΕΡΑ, 06 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020

Τα βραβεία World’s 50 Best Restaurants 2020 από την S.Pellegrino & Acqua Panna δεν θα πραγματοποιηθούν το καλοκαίρι, λόγω πανδημίας.

Κάθε χρόνο, οι λάτρεις της γαστρονομίας περιμένουν εναγωνίως τα δημοφιλή βραβεία World’s 50 Best Restaurants που αναδεικνύουν τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου. Τα φετινά βραβεία επρόκειτο να πραγματοποιηθούν στις 2 Ιουνίου στο Antwerp του Βελγίου, πάντα από την S.Pellegrino & Acqua Panna, αλλά η εξάπλωση του κορωνοϊού δεν θα επιτρέψει ούτε σε αυτή την εκδήλωση να γίνει.

Τα βραβεία αναβάλλονται για το 2021, αν η κατάσταση το επιτρέπει, με τη γαστρονομική κοινότητα να είναι έτοιμη να τα υποδεχτεί το επόμενο καλοκαίρι, όπου τα εστιατόρια θα έχουν το χρόνο τους να ανακάμψουν από το πλήγμα της πανδημίας.

Όπως αναφέρει και ο William Drew, Director of Content των βραβείων, «δεδομένων των συνθηκών παγκοσμίως, το 2020 θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να βοηθήσουμε την εστίαση να παλέψει για το μέλλον της, αλλά και να συμβάλλουμε στη βοήθεια που παρέχουν οι σεφ και τα εστιατόρια σε άλλους».

 Αντί για τη φετινή συνάντηση, τα World’s 50 Best Restaurants 2020 θα σχεδιάσουν και θα αναπτύξουν βοηθητικές πρωτοβουλίες που θα βοηθήσουν τον κόσμο παγκοσμίως να συνεργαστεί σε αυτή την περίοδο ανάγκης. Ταυτόχρονα, θα χρησιμοποιήσουν το δίκτυό τους για να ενισχύσουν προγράμματα που θα βοηθήσουν τις επιχειρήσεις, συνεχίζοντας την καμπάνια υποστήριξής τους. 

Η απόφαση αυτή πάρθηκε όχι μόνο λόγω των ταξιδιωτικών περιορισμών και ανησυχιών για την υγεία, αλλά και λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας στους κλάδους της εστίασης και φιλοξενίας σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά και λόγω της ταλαιπωρίας εκατομμυρίων συνανθρώπων μας λόγω του ιού.

Τα World’s 50 Best Restaurants 2020 ζητούν να συμπληρωθεί μια σύντομα έρευνα προς ενημέρωσή τους για την κατάσταση στην κάθε περιοχή. Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να λάβει μέρος στην έρευνα εδώ.