Sale & Pepe: H gourmet πλευρά του shopping
H σάλα του Sale & Pepe στο Κολωνάκι
Μια σειρά από ιδιαίτερα οινικά και γευστικά happenings, με τον τίτλο Gusto Passerella 2010-2011, έχει ετοιμάσει το Sale & Pepe για όσους νιώθουν Bon Viveur και τους αρέσει να επιβραβεύουν τον εαυτό τους με ένα εξαιρετικό γεύμα κι ένα ποτήρι καλό κρασί.
Μια σειρά από ιδιαίτερα οινικά και γευστικά happenings, με τον τίτλο Gusto Passerella 2010-2011, έχει ετοιμάσει το Sale & Pepe για όσους νιώθουν Bon Viveur και τους αρέσει να επιβραβεύουν τον εαυτό τους με ένα εξαιρετικό γεύμα κι ένα ποτήρι καλό κρασί.
Το Sale & Pepe φροντίζει να μας κεντρίζει πάντα την προσοχή και κυρίως την όρεξη με ενδιαφέροντα γαστριμαργικά και οινικά happenings. Η ψυχή του Sale & Pepe, Ivan Ottaviani, μας προσκαλεί στις 4, αλλά και στις 11 και 18 Δεκεμβρίου, μετά τα ψώνια του Σαββάτου, να ανακαλύψουμε και τη gourmet πλευρά του shopping ή αλλιώς, μια εμπειρία οινογνωσίας.
Εκεί, θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε πρώτοι, επιλεγμένα λευκά και κόκκινα κρασιά δύο νέων οινοπαραγωγών της Βόρειας Ιταλίας, που ανακάλυψε ο Ivan Ottaviani κατά το πρόσφατο ταξίδι του στην περιοχή.
Τα τέσσερα κρασιά που θα δοκιμάσουμε θα συνοδεύονται από εξαιρετικά τυριά του Mont Blanc (το μενού κοστίζει 25 ευρώ το άτομο) ή με ένα κυρίως πιάτο και ένα επιδόρπιο από την Best of the Best κάρτα του εστιατορίου (με 45 ευρώ το άτομο). Επιπλέον, όσοι ξεχωρίσουν κάποιο κρασί και θέλουν να το απολαύσουν και στο σπίτι, θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν μία από τις περιορισμένες σε αριθμό φιάλες, που θα διατεθούν προς πώληση σε τιμές Ιταλίας.
Η ψυχή του Sale & Pepe, Ivan Ottaviani
Τα events του Gusto Passerella όμως, δεν σταματούν εδώ. Μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου, θα μυηθούμε στις καλύτερες ποικιλίες λευκής τρούφας μέσα από πιάτα όπως το Ριζότο alla Valdostava με λευκή τρούφα, Scaloppa μοσχαρίσια με κρασί Marsala, λευκή τρούφα και πουρέ πατάτας και Tagliata από φιλέτο Black Angus, με λευκή τρούφα και πατάτες φούρνου αρωματισμένες με δενδρολίβανο.
Από Δευτέρα μέχρι Πέμπτη τέλος, μπορούμε να απολαύσουμε W (viva) La Fiorentina, ένα ιδιαίτερο menu τεσσάρων πιάτων, στην τιμή των 49 ευρώ το άτομο, το οποίο βασίζεται στους «χειμερινούς θησαυρούς» της κουζίνας της Τοσκάνης, όπως κυνήγι και χειροποίητα αλλαντικά. Το μενού συνοδεύεται και από ένα μπουκάλι Sangiovese, από την περιοχή Maremma, του νοτιοδυτικού άκρου της Τοσκάνης.
Πληροφορίες: Sale & Pepe, Αριστίππου 34, Κολωνάκι, 210 7234102.







