Το eGREEKWine μας επιμορφώνει για το ελληνικό κρασί από το σπίτι μας

nemea-krasi-ampelones
ΤΕΤΑΡΤΗ, 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020

Άλλη μια ευκαιρία να περάσετε τον χρόνο σας δημιουργικά και επιμορφωτικά τώρα που μένουμε σπίτι. Γεμίστε ένα ποτήρι κρασί και συνδεθείτε με την πλατφόρμα eGREEKwine.

Η παραμονή στο σπίτι συνεχίζεται και ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου (ΣΕΟ) αποφασίζει να μας βοηθήσει να περάσουμε τον χρόνο μας πιο ευχάριστα και… οινικά, με τη νέα του πρωτοβουλία eGREEKwine.

Πρόκειται για μια πλατφόρμα ξενάγησης στους ελληνικούς αμπελώνες, όπου μέσα από μία σειρά σύντομων και διασκεδαστικών βίντεο, ο Master of Wine Κωνσταντίνος Λαζαράκης θα παρουσιάσει τις επόμενες εβδομάδες όλες τις αμπελοοινικές περιοχές της χώρας, δίνοντας βασικές πληροφορίες για τον τόπο, τις ποικιλίες αμπέλου και τα στυλ κρασιών που αυτές παράγουν. Κάθε βίντεο θα λειτουργεί ως μία ιδιότυπη πλατφόρμα e-learning με χρήσιμες πληροφορίες για το ελληνικό κρασί και τη γεωγραφία του, με σκοπό να ανοίξει ένα διαδικτυακό παράθυρο γνώσης καθιστώντας το Επώνυμο Ελληνικό Κρασί ακόμη πιο προσιτό.

Heinz Troll

Με την εμπειρία του HESTIA (το μοναδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα διεθνώς αφιερωμένο στο Επώνυμο Ελληνικό Κρασί) και τη νέα πρωτοβουλία του eGREEKwine, όλοι οι… αποκλεισμένοι οινόφιλοι μπορείτε να βάλετε άλλη μια δραστηριότητα στο καθημερινό πρόγραμμά σας.

Τα βίντεο είναι παραγωγή της σχολής κρασιού W.S.P.C., όπου και γυρίζονται, και είναι διαθέσιμα μέσα από το κανάλι YouTube του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου, καθώς και στα κοινωνικά δίκτυα του Οινοράματος, που είναι η μεγαλύτερη έκθεση ελληνικού κρασιού στον κόσμο.