Ακυρώθηκε το Oktoberfest λόγω κορωνοϊού

mpira-pretsel-oktoberfest
ΠΕΜΠΤΗ, 23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020

Το δημοφιλές φεστιβάλ μπίρας του Μονάχου που πραγματοποιείται κάθε χρόνο τέλη Σεπτεμβρίου με μέσα Οκτωβρίου, φέτος φαίνεται πως θα κάνει μια παύση για να προλάβει τη διασπορά του νέου κορωνοϊού που αναμένεται να σκάσει σε δεύτερο κύμα το φθινόπωρο.

Λάτρεις της μπίρας ανά τον κόσμο ζουν σκοτεινές στιγμές, καθώς ανακοινώθηκε ότι το μεγαλύτερη φεστιβάλ μπίρας Oktoberfest, που πραγματοποιείται κάθε Οκτώβριο στο Μόναχο, φέτος δεν θα γεμίσει τα ποτήρια μας μπίρα, λόγω φόβων εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού.

Το φεστιβάλ που μετρά 210 χρόνια ζωής και προσελκύει κάθε χρόνο περίπου 6 εκατομμύρια επισκέπτες, αποτελεί σημαντικό γεγονός στα γερμανικά ημερολόγια. Ο Markus Söder, πρόεδρος της Βαυαρίας που αποτελεί μια από τις πιο άσχημα «χτυπημένες» από τον ιό περιοχές, ανέφερε συγκεκριμένα ότι το Oktoberfest μπορεί να αποτελέσει μεγάλο κίνδυνο υγείας. Όπως ανέφερε ο ίδιος, το θέμα υπήρχε εδώ και εβδομάδες και οι πιθανότητες έδειχναν ότι το μεγαλύτερο φεστιβάλ δεν θα πραγματοποιούνταν.

Το φεστιβάλ πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο Μόναχο, την πρωτεύουσα της Βαυαρίας, με τον δήμαρχο Dieter Reiter να αναφέρεται στην απόφασης ακύρωσής του για φέτος, ως «πικρό χάπι». Για τις επιχειρήσεις που θα λάμβαναν μέρος στο φεστιβάλ είναι μεγάλο οικονομικό χτύπημα και γι’ αυτό αποφασίστηκε να μην αργήσουν να ανακοινώσουν επίσημα την απόφαση ακύρωσής του. Τα έσοδα, μάλιστα, από το περσινό Oktoberfest ανέρχονταν σε περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια. Δυστυχώς, όμως, δεν ήταν δυνατό να μην παρθεί αυτή η απόφαση. Ο κίνδυνος όσων θα παρευρίσκονταν σε ένα τέτοιο φεστιβάλ θα ήταν μεγάλος.

Αν και κάποιες περιοχές της Γερμανίας έχουν ξεκινήσει να χαλαρώνουν τα μέτρα για την επιβράδυνση της διάδοσης του κορωνοϊού, παρ’ όλ’ αυτά όλα τα μεγάλα event απαγορεύονται τουλάχιστον μέχρι τις 31 Αυγούστου.