Οι πρωτοβουλίες στον χώρο της γαστρονομίας συνεχίζονται

fagito-prosfora
ΤΡΙΤΗ, 12 ΜΑΙΟΥ 2020

Μετά το #cook4heroes οι πρωτοβουλίες συνεχίζονται, με τα έτοιμα γεύματα Παλίρροια να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της κρίσης της πανδημίας.

Στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της κρίσης που δημιουργήθηκε από τον κορωνοϊό και με έντονο το αίσθημα ευθύνης, η Παλίρροια ενεργοποιήθηκε με γρήγορα αντανακλαστικά ώστε να στηρίξει τόσο τους ανθρώπους της όσο και την κοινωνία.

Σε κοινωνικό πλαίσιο, υπήρξαν ενέργειες που αφορούν τις ευάλωτες ομάδες συνανθρώπων μας και τους νοσοκομειακούς οργανισμούς, σε τοπικό αλλά και εθνικό επίπεδο. Πιο συγκεκριμένα, η Παλίρροια προσέφερε γεύματα για τη σίτιση των νοσηλευόμενων στο Γηροκομείο της Χαλκίδας και των άπορων οικογενειών στα Ψαχνά Ευβοίας. Επιπλέον, δώρισε tablets σε μαθητές των Δήμων Χαλκίδας, Ψαχνών, Αρτάκης και Πολιτικών προκειμένου να μπορέσουν να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους από την πλατφόρμα του Υπουργείου Παιδείας στην Εύβοια.

 Όσον αφορά στους νοσοκομειακούς οργανισμούς η Παλίρροια στήριξε για τους δύο κρίσιμους μήνες το Νοσοκομείο Αναφοράς ΟΚΙΒΕΕ ΣΩΤΗΡΙΑ, με προσφορά γευμάτων για τη σίτιση των ιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού. Επιπλέον, σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων, θα προχωρήσει σε δωρεά ετοίμων γευμάτων με στόχο την υποστήριξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Αλλά και για το ανθρώπινο δυναμικό της έλαβε άμεσα όλα τα έκτακτα μέτρα για την ασφάλεια και την υγεία του όπως τα όρισαν η κυβέρνηση και οι αρμόδιοι φορείς. Επιπλέον προχώρησε στη σύναψη συμφωνίας με ιατρό Πνευμονολόγο-Φυματιολόγο, προκειμένου -κι εφόσον χρειαστεί- να παρέχει ιατρικές συμβουλές και καθοδήγηση στο ανθρώπινο δυναμικό της. Παράλληλα με βάση τις οδηγίες αρμόδιων φορέων, όλοι οι άνθρωποι της Παλίρροια έλαβαν συμβουλές από ειδικό για τη σωστή διαχείριση παιδιών και εφήβων κατά τη διάρκεια αυτής της δοκιμασίας.

Σε αυτή την πρωτόγνωρη συνθήκη, η Παλίρροια δίνει αδιάκοπα το δικό της παρόν, με δράσεις που αφορούν τόσο στην κοινωνία όσο και στους εργαζομένους της. Αφουγκράζεται τις μεταβαλλόμενες ανάγκες των ανθρώπων και δραστηριοποιείται αναλόγως στηρίζοντας όσους έχουν ανάγκη με ένα συνεχές και ολιστικό σχέδιο ενεργειών εταιρικής υπευθυνότητας.