Huaca: νέο στέκι για γευστικές συμμαχίες Περού-Ιαπωνίας

huaca-mets
ΤΕΤΑΡΤΗ, 20 ΜΑΙΟΥ 2020

Η Nikkei κουζίνα βρίσκει άλλον έναν εκπρόσωπο στην Αθήνα, μέσα από το bar-restaurant Huaca που είναι έτοιμο να σηκώσει τα μανίκια με την επαναλειτουργία των εστιατορίων.

Με μικρή λειτουργία πριν το κλείσιμο των εστιατορίων λόγω πανδημίας, το Huaca δεν πρόλαβε να ξετυλίξει τις γαστρονομικές του ιδέες στην πόλη και να μας παρουσιάσει τη Nikkei κουζίνα του, μέσα από τη ματιά του νέου και ταλαντούχου σεφ Δημήτρη Κότσαλη. Με το άνοιγμα των εστιατορίων, όμως, και πάλι στις 25 Μαΐου, ανυπομονούμε να το επισκεφτούμε και να πάρουμε μια γεύση από την γαστρονομική συμμαχία Περού-Ιαπωνίας, από το πολυπολιτισμικό πάρτι γεύσεων, που συνδυάζει τα αγαθά της περουβιανής γης με τις αυστηρές ιαπωνικές τεχνικές και φωλιάζει στο κέντρο της Αθήνας.

Σε έναν μικρό χώρο με μεγάλη μπάρα, έθνικ στοιχεία στη διακόσμηση με τη Λατινική Αμερική και τη ζεν ατμόσφαιρα της Ιαπωνίας να πρωταγωνιστούν, σε σχεδιασμό και εσωτερική διακόσμηση της interior designer Στέλλας Ανδρικοπούλου, το Huaca είναι το αποτέλεσμα της αγάπης της Ειρήνης Μπέκα και του Παναγιώτη Λογοθέτη για αυτό το ιδιαίτερο είδος κουζίνας. Τα κοκτέιλ δεν λείπουν φυσικά από την εξίσωση, κάτι που μαρτυρά και η μπάρα που προαναφέραμε, τα οποία θα απολαύσετε στην ηρεμία του χώρου, που ονομάστηκε έτσι από τις ιερές πυραμίδες του Περού, που χρησιμοποιήθηκαν ως θρησκευτικά και διοικητικά κέντρα του αρχαίου πολιτισμού των Ίνκας

Στο μενού του θα βρείτε κλασικά περουβιανά πιάτα από τις Άνδεις, σπεσιαλιτέ της κουζίνας των μεταναστών και ιαπωνικό sushi, με το περουβιανό ceviche να πρωταγωνιστεί και να ακολουθούν τα tiraditos, η περουβιανή βερσιόν του sashimi που θέλει το ψάρι ή τα θαλασσινά σε λεπτοκομμένες φέτες, σερβιρισμένες σε χυμό εσπεριδοειδών. Ταρτάρ μοσχαρίσιο αλλά και σολομού, causas, dumplings, skewers με μοσχάρι ή τηγανητό κοτόπουλο και πολλά άλλα είναι ήδη διαθέσιμα για ντελίβερι και take away για όσους δεν μπορούν να περιμένουν.

Info
Huaca
Τιμολέοντος 1, Μετς
211 4138347