Ποια είναι η πορεία του καφέ μέχρι να φτάσει στο φλιτζάνι;

panagiotis-nikas
ΠΕΜΠΤΗ, 21 ΜΑΙΟΥ 2020

Ο Παναγιώτης Νίκας, εκπαιδευτής στην Barista Academy, μας δείχνει τη διαδρομή.

Το ρόφημα χωρίς το οποίο οι περισσότεροι δεν μπορούν να ξεκινήσουν την ημέρα τους, κρύβει μια ολόκληρη ιεροτελεστία στην πορεία του μέχρι να φτάσει στο ποτήρι μας.

Ξεκινώντας από το δέντρο του καφέ από το οποίο οι καλλιεργητές συλλέγουν τους κόκκους, αρχικά παράγεται ένα όμορφο λευκό λουλούδι το οποίο έπειτα γίνεται ένα κόκκινο, πορτοκαλί ή κίτρινο φρούτο αναλόγως τις ποικιλίες. Τα κουκούτσια αυτού του φρούτου είναι ο κόκκος του καφέ.

Στη συνέχεια ο κόκκος αυτός υπόκειται σε επεξεργασία, καβουρντίζεται, αλέθεται και έπειτα έρχεται η ώρα της παρασκευής του καφέ, αναλόγως τη μέθοδο που επιλέγουμε.

Δείτε περισσότερα στο βίντεο εδώ.