Τρία πιάτα για περίεργα γούστα

bafla-kotopoulo
ΤΡΙΤΗ, 26 ΜΑΙΟΥ 2020

Σε κάποιους αρέσουν οι περίεργοι συνδυασμοί στη γεύση. Μερικοί, όμως, είναι λίγο πιο αλλόκοτοι απ' όσο μπορούμε να αντέξουμε...

Κοτόπουλο με βάφλες
Είχατε φανταστεί ποτέ ότι θα βάζατε στις βάφλες σας κάτι άλλο εκτός από πραλίνα και παγωτό; Κάποιοι φαίνεται πως ναι αφού έφτιαξαν ένα πιάτο που συνδυάζει γλυκό και αλμυρό καλύπτοντας όλη τη γευστική παλέτα. Οι βάφλες με κοτόπουλο προέρχονται από την Πενσιλβάνια και τις αρχές του 1600, όπου συνδύαζαν τα 2 αυτά υλικά με σάλτσα κρέατος. Το 1938, το πιάτο αυτό ξαναγεννήθηκε στο Χάρλεμ της Νέας Υόρκης με το κοτόπουλο να είναι τηγανητό αυτή τη φορά.

 Πίτσα-μπέργκερ
Δεν είμαστε σίγουροι αν αυτός ο συνδυασμός είναι μεγαλοφυής, όπως και να ’χει, πάντως, συνδυάζει πίτσα και μπέργκερ, τα δυο αγαπημένα φαγητά όλων. Η πίτσα ψήνεται γύρω από ένα τεράστιο μπιφτέκι, σε στυλ καλτσόνε και όλα τα λιπαρά του κόσμου κάνουν ένα ωραιότατο πάρτι στο πιάτο.

Σπαγγέτι-τάκο
Παρ’ όλο που οι περισσότεροι πιστεύουν ότι αυτό το πιάτο δημιουργήθηκε για πρώτη φορά στην παιδική σειρά iCarly του Nickelodeon, στην πραγματικότητα έχει τις ρίζες του πολλές γενιές πριν. Γνωστό και με την ονομασία "Tacos De Fideo", το μεξικάνικο αυτό πιάτο συνδυάζει σπαγγέτι νουντλς με ζεστή τορτίγια καλαμποκιού και φρέσκια σάλτσα κρέμας.