Huracan: η νέα Nikkei πρόταση της Γλυφάδας

huracan
ΠΕΜΠΤΗ, 28 ΜΑΙΟΥ 2020

Ιαπωνία και Περού μπλέκονται μαζί σε μια ιδιαίτερη γαστρονομική περιπέτεια που μας καλεί να κατευθυνθούμε προς τη Γλυφάδα για να τη γευτούμε από ένα νέο bar-restaurant που υπόσχεται να μας κάνει να ξεχάσουμε την πανδημία.

Το εναρκτήριο λάκτισμα για την εστίαση μετά το lockdown δόθηκε στις 25 Μαΐου και τότε ήταν που άνοιξε τις πόρτες του και το νέο bar-restaurant στη Γλυφάδα, έτοιμο να μας ταξιδέψει έπειτα από σχεδόν δυο μήνες καραντίνας σε νέα γαστρονομικά μονοπάτια.

Το όνομα αυτού, Huracan, που ήταν και μια από τις πιο σημαντικές θεότητες των Μάγιας. Η φιλοσοφία του, Nikkei, μπλέκει ιαπωνικές και περουβιανές γεύσεις, με τον σεφ Θάνο Στασινό στην κουζίνα να ετοιμάζει αυθεντικές Nikkei σνταγές όπως ceviche, tiraditos, causas, ενώ δεν θα λείπουν και τα κοκτέιλ ανάλογης φιλοσοφίας, από την Πένη Αγριμανάκη. Κι όλα αυτά σε έναν χώρο όπου οι ανθισμένες κερασιές και η απλότητα θα μας πάνε προς Ιαπωνία μεριά, αλλά ταυτόχρονα δεν θα λείπουν οι περουβιανές επιρροές με τα χρώματα και τις εντάσεις.

Κάτι που μεταφέρεται και στην κουζίνα, αφού η ντελικάτη νοστιμιά της ιαπωνικής κουζίνας με τη φρεσκάδα και την πικάντικη νότα του Περού θα φέρουν πολλές ενδιαφέρουσες προτάσεις στο πιάτο, ενισχύοντας την τάση αυτής της κουζίνας στην Αθήνα, με συνταγές που είναι μεν χαρακτηριστικές Nikkei, πάντα, όμως, από το πρίσμα και τη ματιά του σεφ.

Και κάπως έτσι, η επιστροφή στην «κανονικότητα» μοιάζει πιο νόστιμη.

Info
Huracan
λεωφ. Ποσειδώνος 81, Γλυφάδα
210 8940080