Επιστροφή σε αγαπημένα εστιατόρια με τραπεζάκια έξω

the-albion
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 29 ΜΑΙΟΥ 2020

Το φαγητό σε αυλές και κήπους είναι μια ασφαλής και βολική λύση αυτό το διάστημα με το καλοκαίρι προ των πυλών και την ασίγαστη επιθυμία μας να φάμε επιτέλους ξανά έξω και να απολαύσουμε ένα γεύμα ταλαντούχων σεφ και μαγείρων της Αθήνας, τηρώντας τις προφυλάξεις και τις αποστάσεις. Από πού να ξεκινήσουμε; Εμείς θα λέγαμε από τις παρακάτω αυλές που τόσο επιθυμήσαμε.

The Albion, για κάθε στιγμή της ημέρας
Το αγαπημένο restaurant - bar του Ψυχικού υποδέχθηκε την καλοκαιρινή σεζόν, καλωσορίζοντας στον ολάνθιστο κήπο του παλιούς και νέους φίλους. Επανήλθε με ανανεωμένη διάθεση και πολλά υποσχόμενες γευστικές δημιουργίες, δροσιστικά signature cocktails για τις ζεστές νύχτες του καλοκαιριού και φυσικά το κλασικό κι αγαπημένο brunch, το οποίο μπορείτε πλέον να απολαύσετε καθημερινά. Τηρώντας όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις ασφάλειας και υγιεινής, σε ένα ελκυστικό open-air περιβάλλον που αποτελεί μια πραγματική όαση, στο The Albion θα βρείτε εμπνευσμένες προτάσεις με μεσογειακό προσανατολισμό, με επιλογές σε κρέας και ψάρι καθώς και comfort ιδέες, από τον Στέφανο και Γιώργο Νούσια. Info: Ομήρου 6, Νέο Ψυχικό, 210 6740710. 

By the Glass, με πρωταγωνιστή το κρασί
Σας έλειψε το καλό κρασί και οι επιλογές για συνοδεία φαγητού; Στο By the Glass του κέντρου, εκτός του ότι σας περιμένει ένας υπέροχος δροσερός κήπος στο κέντρο της Αθήνας, εκτός του ότι θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε το νέο ανανεωμένο μενού ελληνικών και μεσογειακών αρωμάτων δια χειρός Κυριακής Φωτοπούλου, μπορείτε να διαλέξετε ανάμεσα στις 500 ετικέτες κρασιού από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα, παλιές ελληνικές σοδειές, παλιές χρονιές ξένου αμπελώνα, μεγάλη ποικιλία από σαμπάνιες και αφρώδεις οίνους, καθώς και από αποστάγματα και dessert wines για να τα συνδυάσετε όλα με το φαγητό σας -ή να τα δοκιμάσετε σκέτα. Info: Γ. Σουρή 3 & Φιλελλήνων, Σύνταγμα, 210 3232560.

Aleria, για νέα ελληνική κουζίνα
Έχοντας λάβει πρόσφατα 2 Σκούφους (toques) από τον έγκριτο γαστρονομικό οδηγό Gault & Millau που από φέτος συμπεριλαμβάνει και αξιολογεί και τα ελληνικά εστιατόρια, το Aleria και ο σεφ του Γκίκας Ξενάκης, επιστρέφουν δυναμικά για να μας ιντριγκάρουν με πιάτα νέας ελληνικής κουζίνας, τοπικές πρώτες ύλες και πολλή έμπνευση και δημιουργία, σε μια όμορφη αυλή που υπόσχεται να μας κάνει να ξεχάσουμε για λίγο την πανδημία. Info: Μεγάλου Αλεξάνδρου 57, Μεταξουργείο, 210 5222633.

Το Βραστό, για παραδοσιακές καταστάσεις
Αν έχοντας χάσει και το Πάσχα, σας έλειψε περισσότερο μια ελληνική, παραδοσιακή βραδιά φαγητού, η οικογενειακή αυτή ταβέρνα με ιστορία 50 χρόνων είναι ιδανική επιλογή στο Πολύδροσο Χαλανδρίου. Δίπλα στη ρεματιά, έχει δημιουργήσει μια ταξιδιάρικη, ολάνθιστη αυλή όπου μπορείτε να απολαύσετε ελληνικές, κυριακάτικες γεύσεις, όπως μοσχαράκι κοκκινιστό, συκώτι σχάρας, μπακαλιάρο, παπουτσάκια και πολλά ακόμη φαγητά κατσαρόλας και μη, από προσεγμένη πρώτη ύλη. Info: Ρόδων 3, Πολύδροσο Χαλανδρίου, 210 6813776.

Γή, για vegan έξοδο
Όσοι είναι της vegan φιλοσοφίας, αλλά και όσοι θέλουν να προσέξουν λίγο περισσότερο τη διατροφή τους μετά την καταντίνα, το εστιατόριο Γή της Γλυφάδας έχει ετοιμάσει την αυλή του, παίρνοντας τα απαραίτητα μέτρα με τα τραπεζάκια σε ασφαλείς αποστάσεις και είναι έτοιμο να σας σερβίρει cruelty-free προτάσεις που δεν θα πιστεύετε τη νοστιμιά τους. Info: Γρηγορίου Λαμπράκη 69, Γλυφάδα, 21 09648512.

Amigos, για ταξίδι στο Μεξικό
Το Μεξικό φαίνεται πως άνοιξε τα σύνορά του σε Γλυφάδα και Νέα Σμύρνη με τα Amigos να είναι έτοιμα για την μετα-καραντίνα εποχή. Στις υπέροχες, εξωτικές αυλές τους, μπορείτε να πιείτε αυθεντική Μαργαρίτα και να επιδοθείτε σε ένα… κυνήγι μεξικάνικων γεύσεων, με λαχταριστά fajitas, τραγανά tacos, καυτερά chili con carne και άλλες παραδοσιακές συνταγές της χώρας, πάντα με αγνά υλικά και το κέφι να παραμένει αμείωτο στον χώρο. Info: Κύπρου 65, Γλυφάδα, 210 8983167 και Μ. Αλεξάνδρου 70, Νέα Σμύρνη, 210 9332220.