Έρευνα: πόσοι θα φάνε έξω το επόμενο διάστημα;

estiatorio
ΠΕΜΠΤΗ, 28 ΜΑΙΟΥ 2020

Πόσο μας επηρέασε τελικά η καραντίνα και η πανδημία του νέου κορωνοϊού; Μάλλον αρκετά, όπως φαίνεται από έρευνα του Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών.

Η κρίση του κορωνοϊού φαίνεται πως αλλάζει συνολικά τις συνήθειές μας, δημιουργώντας μια νέα πραγματικότητα σε όλες τις εκφάνσεις της κοινωνικής μας ζωής. Γι’ αυτό και το ΙΕΛΚΑ πραγματοποίησε έρευνα καταναλωτών, με δείγμα 1.050 ατόμων την περίοδο Μαΐου 2020 με θέμα τις καταναλωτικές συνήθειες των καταναλωτών λόγω της εμφάνισης του ιού COVID-19 στην Ελλάδα. Τι προέκυψε από την έρευνα;

Απ’ ό,τι φαίνεται 1 στους 3 καταναλωτές θα επισκεφθεί άμεσα εστιατόριο-ταβέρνα μέσα στο 2020, ενώ 4 στους 10 θα διατηρήσουν την τάση της αποφυγής εξόδου από το σπίτι ακόμα και το επόμενο έτος, φανερώνοντας τη διατήρηση της αίσθησης κινδύνου που υπάρχει ακόμα. Το 17% αναφέρει ότι σκοπεύει να επισκεφτεί εστιατόρια αργότερα μέσα στον χρόνο, ενώ το πιο σημαντικό είναι πως 1 στους 2 δεν σκοπεύει να επιστρέψει στην οργανωμένη εστίαση μέσα στο 2020.

Το 5%, πάντως έχει ήδη ξεκινήσει να τα επισκέπτεται, ενώ ένα 17% ήταν αρκετά απαισιόδοξο και δήλωσε ότι δεν θα ξαναβγει σε εστιατόριο... ποτέ.