Στα σαγόνια του καρχαρία γνωστός celebrity chef
Ο λόγος για τον αθυρόστομο Σκωτσέζο σεφ Gordon Ramsay που απ’ ότι φαίνεται δεν σταματάει πουθενά για χάρη της τηλεθέασης.
Ο λόγος για τον αθυρόστομο Σκωτσέζο σεφ Gordon Ramsay που απ’ ότι φαίνεται δεν σταματάει πουθενά για χάρη της τηλεθέασης.
Έτσι, στο καινούργιο τηλεοπτικό πρόγραμμα που συμμετέχει και που θα βγει στον αέρα τον Ιανουάριο, ο Gordon θα κολυμπήσει πλάι-πλάι στην πιο επικίνδυνη «φυλή» καρχαριών, τους καρχαρίες-ταύρους. Η συγκεκριμένη εκπομπή θα έχει χαρακτήρα ντοκιμαντέρ και θα είναι η μία από τις πέντε εκπομπές της σειράς «The Big Fish Fight» του βρετανικού καναλιού Channel 4, στην οποία συμμετέχουν και άλλοι διάσημοι σεφ, όπως ο Jamie Oliver.
Στόχος της σειράς είναι να ενημερώσει τους καταναλωτές για τα αποθέματα των ψαριών που εξαντλούνται εξαιτίας της υπερβολικής αλίευσης. Γιατί όμως, ο Gordon έπρεπε να πιάσει «φιλίες» συγκεκριμένα με τους καρχαρίες και όχι με κάποιο άλλο, πιο πειθήνιο είδος ψαριού;
Πολύ απλά γιατί το ντοκιμαντέρ του Gordon επικεντρώνεται σε ένα αμφιλεγόμενο πιάτο με βάση τον καρχαρία: τη σούπα από πτερύγιο καρχαρία, ιδιαίτερα δημοφιλή στα κινέζικα εστιατόρια. Κυρίως όμως, για να αποδείξει πως μια «αθώα» σουπίτσα μπορεί να οδηγήσει στην εξάλειψη του ενός τρίτου των καρχαριών στους ωκεανούς, αφού πάνω από δέκα εκατομμύρια καρχαρίες τον χρόνο πεθαίνουν στον βωμό της γαστρονομίας.
Ο Ramsay είχε βρεθεί πρόσφατα στο κέντρο της δημοσιότητας, όταν τα «έβαλε» με την οικογένεια της γυναίκας του και απέλυσε τον αδερφό, τον πατέρα και τον ανιψιό της που εργάζονταν στη γαστρονομική αυτοκρατορία του.
Επιπλέον, το τελευταίο του τηλεοπτικό εγχείρημα δεν είχε στεφθεί από την επιτυχία που έχει μάθει να απολαμβάνει ο διάσημος σεφ. Οπότε τι άλλη επιλογή είχε αλήθεια, από το να πέσει στους καρχαρίες για να ανεβάσει ξανά την δημοτικότητά του;







