Πάμε Μαρόκο με 3 πεντανόστιμα πιάτα

harira-soupa
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 05 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020

Μια φουλ αρωματική κουζίνα με επιρροές από Ανδαλουσία, Αραβία και Γαλλία, η κουζίνα του Μαρόκο είναι πραγματικά μοναδική, με ιδιαίτερους συνδυασμούς. Ξεχωρίζουμε τρία πιάτα της και σας τα προτείνουμε.

Harira
Πρόκειται για ένα αχνιστό μπολ σούπας, το οποίο περιλαμβάνει ντομάτες, φακές, ρεβίθια και αρνί, ενώ ολοκληρώνεται με λίγο χυμό λεμόνι και λίγο ψιλοκομμένο κόλιανδρο. Σερβίρεται με γλυκό ψωμάκι και την προτιμούν κατά τη διάρκεια του ιερού μήνα Ramadan, όταν η νηστεία «σπάει» με τη δύση του ήλιου.

Kefta tagine
Όπως φανερώνει και η ονομασία kefta, εδώ έχουμε κάτι κοντινό στον κεφτέ. Μοσχαρίσιος ή αρνίσιος κιμάς με σκόρδο, φρέσκο κόλιανδρο και μαϊντανό, κανέλα και τριμμένο κόλιανδρο, πλάθονται όλα μαζί σε μπαλάκια και μαγειρεύονται σε σάλτσα ντομάτας και κρεμμυδιού. Πριν ετοιμαστεί το πιάτο, προστίθενται και αβγά μέσα στη σάλτσα.

Couscous
Είναι το γνωστό μας κους κους, χοντρόκοκκο σιμιγδάλι το οποίο βρέχεται με νερό, πασπαλίζεται με αλεύρι και αφήνεται να στεγνώσει στον ήλιο. Μαγειρεύεται στον ατμό με ζωμό κρέατος και λαχανικών και στο σερβίρισμα, το κρέας καλύπτεται από μια πυραμίδα κους κους, όπου τα λαχανικά πάνε στο πλάι και η σάλτσα σερβίρεται ξεχωριστά.