Δείπνο γευσιγνωσίας έρχεται στο Roof Garden του Monk Wine Bar

monk Anastasios Kakolyris
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 12 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020

Λάτρεις του οίνου, αυτή την Τρίτη μην κανονίσετε τίποτα.

Η επάνοδος στα εστιατόρια και τη γαστρονομία καλά κρατεί και οι θεματικές βραδιές έχουν ήδη ξεκινήσει. Αυτή την Τρίτη 16/6 σειρά έχει το Monk wine bar – restaurant, που σε συνεργασία με την Foodrinco S.A. μας προσκαλεί σε ένα μοναδικό γευσιγνωστικό δείπνο στο Roof Garden με οίνους υψηλής ποιότητας από πέντε διαφορετικά οινοποιεία. Συγκεκριμένα, στο event θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε:

-Το νέο αναβαθμισμένο Gewürztraminer του Κτήματος Κοκοτού (100% Gewürztraminer) με δροσερή σαλάτα με φρέσκια αρωματική βινεγκρέτ ροδάκινο και ξινομυζηθρα. Το Gewürztraminer θυμίζει Αλσατία, έχει απαλό λεμονί χρώμα με πρασινωπές ανταύγειες και βγάζει αρώματα τριαντάφυλλου, ανανά και ώριμων εξωτικών φρούτα. Είναι φινετσάτο στο στόμα, με ισορροπημένη οξύτητα και ευχάριστη επίγευση, με έντονο χαρακτήρα γλυκού τριαντάφυλλου.

-Το Ferrari Maximum Brut Trento D.O.C. Blanc de Blancs (100% Chardonnay) που είναι ο βασιλιάς των Ιταλικών Sparkling Wines, με συνοδευτικό Ceviche τσίπουρας με τσάτνεϊ μάνγκο και λάδι κόλιανδρου. O Οίκος Ferrari έφερε την επανάσταση στην Ιταλία το 1902 φυτεύοντας για πρώτη φορά Chardonnay στις πλαγιές των Ιταλικών Άλπεων και δημιουργώντας πρώτος κρασιά με την “κλασική μέθοδο” (Metodo Classico ή Methode Champenoise) kερδίζοντας τον σεβασμό των οίκων της Champagne καθώς και των οινόφιλων παγκοσμίως. 117 χρόνια μετά ψηφίστηκε για δεύτερη φορά ο Κορυφαίος Παραγωγός Αφρώδους Οίνου στον κόσμο για το 2019, με τα κρασιά του να παίρνουν 15 χρυσά μετάλλια ξεπερνώντας τους οίκους της Σαμπάνιας.

 -Το κορυφαίο Ροζέ από τις πλαγιές του βουνού Sainte –Victoire της Προβηκίας
MAS DE CADENET Côtes de Provence Sainte (45% Grenache & 45% Cinsault & 10% Syrah). Πρόκειται για ένα ροζέ που με την μεταλλικότητα και την γεμάτη γεύση του ξεφεύγει από τα τυπικά στάνταρ των ροζέ της Προβηγκίας και θα συνοδέψει ένα ριζότο θαλασσινών.

-Το AMMOS Terra Leone Reserve Π.Ο.Π. Αρχαία Νεμέα (100% Αγιωργίτικο) που θα συνοδέψει Tagliata διάφραγμα με sauce κόκκινου κρασιού. Με παλαίωση 18 μήνες σε δρύινα βαρέλια (γαλλικά 80%, αμερικάνικα 20%) 100% καινούρια και 6 μήνες παλαίωση στην φιάλη στο οινοποιείο, το καμάρι του Γιώργου Παλυβού, είναι ένα κρασί που έχει πρώτιστως σχεδιαστεί στον αμπελώνα χρησιμοποιώντας ειδικές τεχνικές καλλιέργειας, εφαρμόζοντας ό,τι πιο σύγχρονο αφορά την αμπελοκαλλιέργεια (υδατικό στρες), εξελίσσοντας πάνω σε αυτό το Αγιωργήτικο.

- Το γαστρονομικό Παλαιωμένο Τσίπουρο του Νίκου Κατσάρου Τριπλής Απόσταξης  (100% Μοσχάτο Τυρνάβου) που θα συνοδέψει μια Ganache σοκολάτας με καραμελωμένους ξηρούς καρπούς και μαρμελάδα μούρων. Η 36μηνη παραμονή του τσίπουρου σε Γαλλική Δρύ το προίκισε με απαράμιλλη λεπτότητα και φινέτσα. Πήρε χρώμα ζωηρού κεχριμπαριού και τώρα έχει μαζί του αρώματα σοκολάτας, ξηρών καρπών και λευκών λουλουδιών και γεύση από τραγανά δαμάσκηνα, καβουρδισμένα αμύγδαλα και επίγευση φρέσκιας βανίλιας.

Την επιμέλεια των παραπάνω έχουν ο σομιελιέ Βασίλης Παπαδόπουλος και ο σεφ Παναγιώτης Βασιλάτος, ενώ το κόστος είναι στα 36 ευρώ/άτομο. Πραγματοποιήστε εγκαίρως τις κρατήσεις σας διότι οι διαθέσιμες θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

Info
Monk Grapes and Spirits
Καρόρη 4, Αθήνα
2103211117 και 6977418277
στις 16/6 στις 21.00