Affogato Espresso Freddo: φτιάχνουμε τον πιο δροσιστικό καφέ του καλοκαιριού με παγωτό

espresso-affogato
ΔΕΥΤΕΡΑ, 22 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020

Ο Παναγιώτης Νίκας Υπεύθυνος Εκπαίδευσης στην Barista Academy και Συγγραφέας του βιβλίου «Το εγχειρίδιο του Home Barista» μας δείχνει πώς να απογειώσουμε έναν κρύο καφέ.

Ο κρύος καφές μοιάζει σαν όαση το καλοκαίρι. Το ίδιο και το παγωτό. Πώς μπορούμε άραγε να τα συνδυάσουμε και τα δύο με επιτυχία σε ένα ρόφημα; Ο ιδρυτής της Coffeexpert, Παναγιώτης Νίκας, μας δείχνει τον τρόπο για ένα λαχταριστό affogato espresso freddo.

Το affogato, που στα ιταλικά σημαίνει «πνιγμένος» είναι ουσιαστικά ένα επιδόρπιο με βάση τον καφέ και συνήθως δημιουργείται όταν προσθέσουμε λίγο παγωτό σε ένα espresso. Κάποιοι κατατάσσουν το affogato στα επιδόρπια, άλλοι στα ροφήματα. Όπως και να ‘χει, όμως, πρόκειται για ένα πολύ λαχταριστό αποτέλεσμα που συνδυάζει ζεστό και κρύο.

Ο Παναγιώτης Νίκας πήρε αυτή την ιδέα και την εφάρμοσε σε espresso freddo, συνδυάζοντας μια κλασική, ιταλική συνταγή με την ελληνική πρωτοτυπία στον espresso. Τι πρέπει, λοιπόν, να κάνετε;

Στον κλασικό σας freddo εσπρέσο, προσθέστε λίγο soft παγωτό και απολαύστε! Δείτε το αποτέλεσμα εδώ.