Τέσσερα cool μέρη για φαγητό στο κέντρο

nolan
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 17 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020

Μια βόλτα στο κέντρο πάντα ανοίγει την όρεξη. Ευτυχώς, όμως, που υπάρχουν τα κατάλληλα στέκια για να την ικανοποιήσουμε και να περάσουμε καλά.

Το ανακαινισμένο Nolan
Στο Nolan φαίνεται πως είδαν την καραντίνα σαν ευκαιρία για μια ανακαίνιση που είχαν ούτως ή άλλως στα πλάνα, την οποία τώρα πραγματοποίησαν και με βάση ένα διαφορετικό πλαίσιο όσον αφορά την ασφάλεια. Οπότε μας περιμένει φρέσκο, θωρακισμένο και ορεξάτο για να μας σερβίρει τις ασιατικές εμπνεύσεις με τις ελληνικές επιρροές του πολύ δημοφιλούς σεφ στους γαστρονομικούς κύκλους της Αθήνας, Σωτήρη Κοντιζά, συγκεντρώνοντας αρκετό νέο κόσμο και αποτελώντας… must πέρασμα. Info: Βουλής 31-33, Αθήνα, 210 3243545.

Το στυλάτο Beauty Killed the Beast
Στην πολύ hype γειτονιά του Κεραμεικού, το Beauty Killed the Beast φημίζεται για τα κοκτέιλ του, τα live και την πάρτι διάθεση, αλλά και για το φαγητό του. Το brunch του λαμβάνει εξαιρετικές κριτικές, με πιάτα όπως pancakes, βάφλες, μπέργκερ, ραβιόλι, τραχανώτο, πάντα με δημιουργικό twist. Φυσικά, υπάρχει και κατάλογος με κυρίως και σαλάτες, για όσους το... βλέπουν πιο σοβαρά. Info: Παραμυθιάς 14, Κεραμεικός 210 5240117.

To ατμοσφαιρικό Zampano
Ελληνική κουζίνα με μπόλικη δόση δημιουργικότητας και έμφαση στο κρασί, ήχοι που jazz-ίζουν, brunch με live swing κάθε Κυριακή από το μουσικό σχήμα ManoucheDrome Trio και ένα από τα πιο προσεγμένα Hostel, το οποίο συνδέεται με το εστιατόριο. Λιτή, βιομηχανική ατμόσφαιρα, από την οποία, όμως, δεν λείπει ο ρομαντισμός και η κομψότητα, πιάτα εμπνευσμένα και δημιουργικά και όλα αυτά σε μια περιοχή που συνεχίζει να δίνει επιλογές σε νεανικό και μη κοινό. Info: Σαρρή 18 Ψυρρή, 213 0233244.

Το νεομπιστρό Frater and Soror
Hot στάση για φαγητό χωρίς Παγκράτι δεν γίνεται και το Frater and Soror είναι σίγουρα μια από τις πιο cool επιλογές. Εκεί, εκτός από το άφθονο gin tonic του σε παραλλαγές και τα ξακουστά κοκτέιλ του, μπορείτε να απολαύσετε έξυπνες προτάσεις από τη μικρή του κάρτα δια χειρός του ανερχόμενου Δημοσθένη Μπαλόπουλου, ο οποίος έχει καταφέρει να καταπλήξει απ’ όπου έχει περάσει, σε έναν all-day χώρο που σου βγάζει την άνεση και τη χαλάρωση που χρειάζεσαι. Πιάτα όπως ταρτάρ πάνω σε sauce αυγολέμονο και λεπτοκαμωμένο κολοκύθι, αλλά και αρνίσιοι κεφτέδες πάνω σε καπνιστή μελιτζάνα, σως ταχίνι, μυρωδικά και freekek εξιτάρουν και υπόσχονται να σας κάνουν να επιστρέψετε, στα υπέροχα τραπεζάκια που έχει βγάλει έξω και δίνουν πιο έντονα την αίσθηση καλοκαιριού –και της ασφάλειας. Info: Αμύντα 6, Παγκράτι, 210 7213720.

ΤΖΟΥΛΙΑ ΤΑΣΩΝΗ