Αυτά είναι τα Michelin της ελληνικής γαστρονομίας

spondi
ΤΡΙΤΗ, 23 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020

Μπορεί η εποχή να είναι δύσκολη για την εστίαση, λόγω του lockdown που προηγήθηκε, αλλά τα αστέρια Michelin ήρθαν και πάλι, για να χαρίσουν λίγη λάμψη.

Έφτασε και πάλι αυτή η εποχή του χρόνου, όπου ο ξακουστός γαστρονομικός οδηγός Michelin μοίρασε τα αστέρια του, βραβεύοντας την ποιότητα των εστιατορίων και των μενού τους για το 2020, σε 39 μεγάλες πόλεις της Ευρώπης [Main Cities of Europe 2020]. Τα αστέρια Michelin αποτελούν την πιο σημαντική βράβευση για κάθε εστιατόριο και η Αθήνα δεν έμεινε ούτε φέτος εκτός, μετρώντας και πάλι τα γνωστά αστέρια, χωρίς εκπλήξεις και ανατροπές.

Vasilis Kouroupis

Συγκεκριμένα, η Σπονδή παραμένει με 2 αστέρια Michelin, το Varoulko Seaside, το Botrini’s και η Hytra με ένα, ενώ διάκριση Bib Gourmand ως αναγνώριση καλής ποιότητας-τιμής πήραν το Αθήρι, το Nolan, το Οικείο και το 7 Food Sins που πέρσι αποτέλεσε νέα προσθήκη.

Υπάρχει, όμως, μια ακόμη διάκριση, το Michelin Plate, η οποία χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2018 και αναδεικνύει τα εστιατόρια στα οποία οι επιθεωρητές ανακάλυψαν ποιοτικό φαγητό. Με Michelin Plate παρουσιάζονται όλα τα εστιατόρια που περιλαμβάνονται στον Οδηγό Michelin, στα οποία δεν έχουν απονεμηθεί Αστέρια ή Bib Gourmand και για φέτος προτείνονται τα GB Roof Garden, Sushimou, Άνετον Electra Roof Garden, 2 Mazi, Vezene, Cookoovaya, CTC και Sense, Alficon, Birdman και Ergon House, με τα τρία τελευταία να προτείνονται για πρώτη φορά.

Συνολικά στην Ευρώπη, διακρίθηκαν με 3 αστέρια 24 εστιατόρια, 95 εστιατόρια με δύο αστέρια, 380 εστιατόρια με ένα αστέρι και 253 με Bib Gourmand.