«Πάρτι» ψαριών, θαλασσινών και κρασιού στο Πικέρμι

petreza Anita Szlachta I
ΤΕΤΑΡΤΗ, 01 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020

Μια μέρα πριν την πανσέληνο του Ιουλίου, ο Πύργος Πετρέζα και η Οινοποιία Αναστασία Φράγκου ετοιμάζουν ένα ιδιαίτερο μενού θαλασσινών και κρασιού που θα μας προετοιμάσει για τις διακοπές.

Ο ιδιαίτερος χώρος εκδηλώσεων στο Πικέρμι, Πύργος Πετρέζα, που συνδυάζει το κρασί και τους αμπελώνες με τη γαστρονομία, αλλά και με κοινωνικές εκδηλώσεις και εταιρικά events, ετοιμάζει για αυτό το Σάββατο 4/7 μια ξεχωριστή γαστρονομική βραδιά, με γεύσεις θάλασσας και μπόλικο κρασί. Η σχέση του σεφ Μιλτιάδη Κιούκα, άλλωστε, με ό,τι παράγει η θάλασσα κρατάει χρόνια και είναι γνωστή και από προηγούμενες βραδιές. Γι’ αυτό και με την ομάδα του ετοιμάζει ξανά μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία που θα μας φέρει πιο κοντά στον πλούτο των γεύσεων που μας προσφέρει η θάλασσα και το ελληνικό καλοκαίρι.

Σε όλη αυτή τη θαλασσινή αύρα, προσθέστε και μια ιδιαίτερη σχέση με το οινοποιείο της Αναστασίας Φράγκου, το οποίο θα προσφέρει το κρασί που θα συνοδέψει τις δημιουργίες του σεφ στον κήπο του Πύργου κι έχετε την απόλυτη γαστρονομική βραδιά, λίγο πριν την πανσέληνο του Ιουλίου. 

Στο welcome μενού από τις 20.30 έως τις 22.30 θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε λουκουμάδες κολοκυθιού και γαρίδες με γιαούρτι & chili, baby πατάτες ψητές, φρέσκο horseradish, ελαιόλαδο και φρέσκα βότανα, γαύρο ψητό με λεμόνι πουρέ, σάλτσα σύκου και σουσάμι, καλαμάρι τηγανιτό με κρέμα ταραμά και περγαμόντο, κονσέρβα με μαρινάτο ψάρι, χταπόδι, μύδια και κυδώνια, λαδένια Κιμώλου με μαρινάτες αντζούγιες, πουρέ μελιτζάνας και ρόκα, παντζάρι, ξινομυζήθρα, βαλσαμικό ξύδι, αλλά και ελληνική σαλάτα με φέτα Κεφαλονιάς και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.

Το μενού στη συνέχεια θα περιλαμβάνει κρύα σούπα πεπόνι, ταρτάρ από πελαγίσιο λαβράκι, πράσινο μήλο, crostini τζατζίκι, γαρίδες με αρωματικό Ισπανικό ρύζι, καλαμάρι, ντομάτα και κρέμα καλαμποκιού, φιλέτο τσιπούρας με σπαράγγια, mousseline λεμονάτης πατάτας, τρούφα, καβουρντισμένα αμύγδαλα και σάλτσα με φρέσκο  κρεμμυδάκι και για επιδόρπιο Crema Cotta με σορμπέ πράσινο μήλο και Florentine φιστίκι Αιγίνης.

Το κόστος του μενού ανέρχεται στα 75 ευρώ (με μενού και κρασί σε απεριόριστη κατανάλωση). Λόγω του ότι οι θέσεις είναι περιορισμένες, κάντε την κράτησή σας από νωρίς online ή τηλεφωνικά έως την 1/7.

Info
Πύργος Πετρέζα
30 χλμ Σπάτων Πικερμίου
210 6039396