Natu: βρεθήκαμε στην όαση των βορείων προαστίων

natu
ΠΕΜΠΤΗ, 02 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020

Πλέον έχουμε άλλον ένα λόγο να επισκεφτούμε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή: το νέο ανανεωμένο εστιατόριο στον κήπο του, που ακούει στο όνομα Natu.

Δεν έχει σημασία αν η φυσική ιστορία δεν είναι το στοιχείο σας. Μια βόλτα στο μουσείο Γουλανδρή στην Κηφισιά είναι το καλύτερο δώρο που μπορείτε να κάνετε στον εαυτό σας μια Κυριακή πρωί, εμπλουτίζοντας τις γνώσεις σας στη βοτανική, τη χερσαία ζωολογία, την υδροβιολογία και την παλαιοντολογία σε ένα πανέμορφο μουσείο που θα σας ταξιδέψει στον χρόνο και τη ζωή. Κι αφού φύγετε πιο πλούσιοι σε γνώση, το νέο εστιατόριο στον κήπο του είναι η καλύτερη επιλογή που μπορείτε να κάνετε για να ολοκληρώσετε τη βόλτα σας και να νιώσετε χορτάτοι, ψυχή τε και σώματι.

Με δάφνες, μυρτιές, σχοίνους, ροδιές, λεβάντες και άλλα αρωματικά φυτά της Ελλάδας, λίμνη με νούφαρα, κυπαρίσσια, ελιές και πεύκα να συνθέτουν το σκηνικό, δεν χρειάζεται και πολύ φαντασία για να καταλάβει κάποιος ότι η ονομασία του, Natu, έχει εμπνευστεί από τη λέξη Natura. Σε αυτό το μοναδικό φυσικό περιβάλλον όπου τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των επισκεπτών και του προσωπικού, με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική της Αφροδίτης Μπονάτσου (Stones and Walls) που παραπέμπει στη φύση, το Natu συνδέει το περιβάλλον με τις πιο σύγχρονες αισθητικές αναφορές, πάντα με σεβασμό στο κτίριο και τη φιλοσοφία του μουσείου. Ο χώρος, μάλιστα, του εστιατορίου θα διαπιστώσετε γρήγορα ότι αποτελεί δυναμική συνέχεια της εμπειρίας του μουσείου, όπου η παρουσία των αντικειμένων-έργων τέχνης της έκθεσης eARTh nature (επιμέλειας Πέγκυς Λούτου) συμπληρώνει αρμονικά το τοπίο.

Σε αυτή την αρχοντική ατμόσφαιρα, το φυσικό στοιχείο πρωταγωνιστεί -μέχρι να έρθει φυσικά το φαγητό, με την υπογραφή του Δειπνοσοφιστήριον και τον σεφ Δημήτρη Σκαρμούτσο στο τιμόνι. Η κουζίνα του δημιουργική, με προσεκτική επιλογή των υλικών και συνθέσεις που μπλέκουν με τέχνη τις γεύσεις της Μεσογείου, ελαφριά για την εποχή, με έμφαση στη θάλασσα και πολλά αρώματα.

Εμείς δοκιμάσαμε το μαριναρισμένο μπαρμπούνι σε ras el hanout που άφηνε έντονο άρωμα, με τον χυμό λεμονιού να του χαρίζει την οξύτητα που χρειαζόταν, η οποία «έσπαγε» με το ρόδι και με τη γλυκύτητα της κρέμας από αγκινάρα Ιερουσαλήμ, που ήταν πολύ ιδιαίτερη. Όλα αυτά, βέβαια σε μια πολύ προσεγμένη παρουσίαση, με μια φέτα αγγουριού να τυλίγει μέσα της όλα τα παραπάνω στοιχεία, μαζί με βιολογικό κους κους με σαφράν και με τη συνοδεία Sauvignon Blanc από το Κτήμα ΑΛΦΑ 2019.

Στο κυρίως, η φρέσκια σφυρίδα ψημένη σε μαντέμι που ήρθε στη συνέχεια ήταν απόλυτα τρυφερή, ελαφριά στη γεύση, με πολλές υφές στο πιάτο από φασόλια, τραγανά σπαράγγια, καρότα και νόστιμες πατάτες με μαντζουράνα, αλλά και φρέσκες ντομάτες. Το κυρίως συνοδέψαμε με Alpha Estate Ecosystem Sauvignon Blanc Fume/Single Block Καλυβα 2018 από το Κτήμα Άλφα, ένα ελαφρύ και αρωματικό κρασί.

Το επιδόρπιο έκλεψε την παράσταση και σε παρουσίαση, αλλά και σε γεύση, με ένα υπέροχο παγωτό λεμόνι και αφράτη σαντιγί αρωματισμένη με βανίλια να περικλείονται από κανταΐφι σε ένα υπέροχο εκμέκ, με τραγανά μπισκοτάκια κανέλας στο πλάι και spots καραμέλας να ολοκληρώνουν τη σύνθεση. Το γλυκό ταίριαξε απίθανα με μια υπέροχα αρωματική και γλυκιά Μαλαγουζιά από το Κτήμα Άλφα.

Εμείς επισκεφτήκαμε το Natu για lunch break, αλλά υποψιαζόμαστε ότι η δροσιά της Κηφισιάς και του κήπου του και ο βραδινός φωτισμός του θα το κάνουν ακόμη πιο ακαταμάχητο για φαγητό ή κοκτέιλ μακριά από το κέντρο, τις ζεστές βραδιές του καλοκαιριού.

Info
Natu Restaurant
Λεβίδου 13, Κηφισιά, εντός Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας
210 8011170
Δευτέρα - Κυριακή, Από τις 10 το πρωί έως τις 12.00 το βράδυ

ΤΖΟΥΛΙΑ ΤΑΣΩΝΗ