4 ταβερνάκια στα περίχωρα της Αθήνας με θέα θάλασσα

taberna-thalassa
ΤΕΤΑΡΤΗ, 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2023

Τα παραθαλάσσια ταβερνάκια δεν λείπουν ποτέ από την εξίσωση του καλοκαιριού και είναι η ιδανική επιλογή μετά το μπάνιο, αλλά και για μια αναζωογονητική βόλτα. Ιδού 4 αγαπημένα για εσάς που θέλετε να έχετε το αίσθημα διακοπών στην έξοδο για φαγητό στην πόλη.

Ψαρού, Λαύριο
Αποτελεί κάτι σαν θεσμός για τους ντόπιους και τους επισκέπτες του Λαυρίου μετά το μπάνιο, με τους νόστιμους ψαρομεζέδες της σε καλές τιμές και θέα στο λιμάνι. Φιλοξενείται σε ένα καλοδιατηρημένο κτίριο του 1900 και θα τη βρείτε στην κεντρική πλατεία, πίσω από το Δημαρχείο. Μαζί με τα θαλασσινά και τα ψάρια σας, μπορείτε να επιλέξετε και τσίπουρο ή ούζο ανάμεσα σε δεκάδες ετικέτες και να δώσετε ακόμα περισσότερο άρωμα καλοκαιριού στο γεύμα σας. Info: Πλατεία Κανάρη (όπισθεν Δημαρχείου).

Γαλήνη, Ραφήνα
Η Γαλήνη είναι ένα από τα πιο παλιά και πιο γνωστά μαγαζιά στο λιμάνι της Ραφήνας, με νόστιμα πιάτα θαλασσινών και ψαρικών και φυσικά υπέροχη θέα στο λιμάνι. Πέστροφα καπνιστή, κουτσομούρες, τσιπούρες, ξιφία, καβουροσαλάτες, γαρίδες, καλαμαράκια και ό,τι άλλο τραβάει η όρεξή σας θα το βρείτε στον μεγάλο του κατάλογο, ενώ μπορείτε να συνδυάσετε τις επιλογές σας και με επιλεγμένα αποστάγματα ούζου ή τσίπουρου. Και για το τέλος, σας περιμένουν υπέροχα σπιτικά γλυκά της ημέρας. Info: Ακτή Ανδρέα Παπανδρέου, Ραφήνα.

Ψαροπούλα Μπιμπίκος, Πόρτο Ράφτη
Με 53 χρόνια στο… κουρμπέτι, η Ψαροπούλα ξέρει από καλό, φρέσκο ψάρι και το σερβίρει με την καλύτερη θέα, με τη θάλασσα στα πόδια σας. Δοκιμάστε οπωσδήποτε μακαρονάδα θαλασσινών μέσα σε κοχύλι, πιείτε παγωμένο κρασί και αγναντέψτε στο μπλε που απλώνεται μπροστά σας. Info: Λεωφ. Αυλακίου 118, Πόρτο Ράφτη.

Το Λιμάνι, Παλαιά Φώκαια
Όσοι θέλετε να κινηθείτε προς Σούνιο μεριά, κάντε μια στάση στο λιμανάκι της Παλαιάς Φώκαιας και πιάστε τραπέζι με θέα στο Λιμάνι που βρίσκεται εκεί από το 1980. Στο μενού του θα βρείτε ό,τι φρέσκα ψάρια και θαλασσινά τραβάει η ψυχή σας, με διάφορα fix μενού, περισσότερο και λιγότερο οικονομικά, από 15 ευρώ, να σας χαρίζουν μπόλικες επιλογές με θαλασσινή αύρα. Κι αν είστε δεινοί κρεατοφάγοι, μην ανησυχείτε. Έχει και για εσάς επιλογές της ώρας. Info: Αγίας Ειρήνης 1, Παλαιά Φώκαια.