Εσείς θα τρώγατε αυτά για πρωινό;

proino-brazilia
ΤΡΙΤΗ, 21 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020

Σε κάποιες χώρες βλέπουν πέρα από τα αυγά με μπέικον και το ψωμί με μαρμελάδα και προτιμούν κάποια πιο ιδιαίτερα πρωινά. Θα τα δοκιμάζατε μόλις ανοίγατε τα μάτια σας;

Βραζιλία
Στη μακρινή χώρα της Νότιας Αμερικής είναι κάπως... μερακλήδες,αφού το χοιρομέρι είναι βασικό υλικό του πρωινού τους. Το συνδυάζουν με τυριά και ψωμί, τα οποία συνοδεύουν τον καφέ και το γάλα. 

Κολομβία
Η παράδοση στην Μπογκοτά θέλει πρωινό με changua, δηλαδή σούπα με αβγά, γάλα και φρέσκο κρεμμυδάκι. Βαρύ για πρώτο γεύμα; Μπορεί, αλλά φαίνεται νόστιμο. 

Πακιστάν
Στη χώρα αυτή της Νότιας Ασίας ξεκινούν την ημέρα τους με κρέας και συνήθως με Nihari, δηλαδή ζωμό μοσχαρίσιου ή αρνίσιου κρέατος, κόκαλο με μεδούλι και διάφορα άλλα υλικά.

Ινδία
Αν μισείτε τις φακές, τότε δεν θα περάσετε καλά με το πρωινό της Ινδίας. Στο νότιο κομμάτι της χώρας, το Idli wada είναι το παραδοσιακό πρωινό που αποτελείται από κέικ με μαύρες φακές που έχουν υποστεί ζύμωση και ρύζι και σερβίρεται με chutney (μείγμα μπαχαρικών, λαχανικών ή φρούτων) και sambar (ζωμός με βάση τις φακές).