Το 5o Athens Coffee Festival έρχεται (με ασφάλεια) τον Σεπτέμβριο

kafes
ΤΡΙΤΗ, 28 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020

Με όλα τα μέτρα ασφαλείας κατά νου, το Athens Coffee Festival οργανώνεται για τα τέλη Σεπτεμβρίου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

Για 5η συνεχή χρονιά το Athens Coffee Festival πρόκειται να κάνει την Τεχνόπολη να μυρίσει καφέ μέσα στον Σεπτέμβριο, με τις προετοιμασίες να έχουν ήδη ξεκινήσει, πάντα με βάση τη νέα κανονικότητα και τους κανόνες ασφαλείας έναντι της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

Στις 26 με 28 Σεπτεμβρίου, το κορυφαίο φεστιβάλ καφέ της χώρας θα πραγματοποιηθεί με κύριο γνώμονα την ασφάλεια και στόχο να αποτελέσει το απαραίτητο «όπλο» για τους επαγγελματίες στην προσπάθεια τους να στηρίξουν και να δυναμώσουν τον κλάδο της καφεστίασης.

Φέτος, λοιπόν, θα μπορούν να βρίσκονται 1400 επισκέπτες ταυτόχρονα στον χώρο της Τεχνόπολης, σύμφωνα με το ειδικό πρωτόκολλο υγιειονομικής ασφάλειας του ΕΟΔΥ, ενώ θα τηρηθούν ευλαβικά όλες οι ορθές πρακτικές και τα ειδικά υγειονομικά πρωτόκολλα που ισχύουν. Στην είσοδο θα ληφθούν όλα τα μέτρα και οι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας που έχουν ορίσει οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές καθώς επίσης θα υπάρχουν 6 ταμεία εισιτηρίων για την ελαχιστοποίηση της αναμονής των επισκεπτών. Τέλος, συνεργείο καθαρισμού θα μεριμνά για την συνεχή απολύμανση επιφανειών συχνής επαφής.

Τι μας περιμένει, όμως, αφού περάσουμε με ασφάλεια στον χώρο του φεστιβάλ; Μεγάλες εταιρίες παραγωγής και προμήθειας καφέ, εταιρίες εξοπλισμού, προμηθευτές ροφημάτων, εξειδικευμένα e-shops, όλα τα διεθνούς φήμης brands αλλά και ελληνικές εταιρείες που έχουν ξεχωρίσει, όλοι θα βρίσκονται εκεί δίνοντας μια δυναμική παρουσία στο φεστιβάλ.

Ταυτόχρονα, το φεστιβάλ είναι σχεδιασμένο και φέτος έτσι ώστε να «αγκαλιάσει» και το δυναμικό καταναλωτικό κοινό που ενδιαφέρεται για τις νέες τάσεις κι εξελίξεις, με νέα και καινοτόμα προϊόντα τα οποία θα κάνουν την διαφορά, αλλά και προτάσεις για την οικιακή χρήση τόσο σε ροφήματα όσο και σε home coffee machines, καθώς πλέον η ανάγκη των συναθροίσεων στο σπίτι για να «πιούμε καφέ» έχει γίνει λόγω των συνθηκών μεγαλύτερη από ποτέ.

Σε έναν εκθεσιακό χώρο 25 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων θα βρεθούν πάνω από 150 εκθέτες κι έτσι οι επαγγελματίες της καφεστίασης θα έχουν την ευκαιρία, για ακόμη μια φορά, να ανταλλάξουν ιδέες, να συζητήσουν επιχειρηματικές ενέργειες, συνάψουν νέες συνεργασίες να συνομιλήσουν με τους πιο δυναμικούς Έλληνες roasters αλλά και με τους αντιπροσώπους των κορυφαίων brands, να μοιραστούν τις ανησυχίες τους με ταλαντούχους baristas και coffee specialists.

Σημειώστε το στην ατζέντα σας κι ετοιμαστείτε για μπόλικο άρωμα καφέ στο τέλος Σεπτεμβρίου.

Info
Athens Coffee Festival
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι
26-28/9, 10.00-22.00 στις 26&27/9, 12.00 με 21.00 στις 28/9