Πέντε ταβέρνες που έχουμε λατρέψει στις διακοπές

taberna-elliniki-kouzina
ΠΕΜΠΤΗ, 27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020

Μετά την ανακάλυψη μιας ωραίας παραλίας με κρυστάλλινα νερά και λιγοστό κόσμο, ένα καλό γεύμα ολοκληρώνει την εξίσωση της ευτυχίας στις διακοπές. Οι παρακάτω νησιώτικες ταβέρνες και εστιατόρια εγγυώνται να σας απογειώσουν την εμπειρία.

Καλόφεγγο, Πάνω Κουφονήσι
Δεν γίνεται να πάτε στα Κουφονήσια και να μην περάσετε από το Πορί στο Πάνω Κουφονήσι, την πιο τιρκουάζ παραλία του νησιού. Εκεί, εκτός από υπέροχα μακροβούτια, σας περιμένει με χαλαρή διάθεση το Καλόφεγγο, για να ικανοποιήσει τις καλοκαιρινές ορέξεις σας με «πειραγμένες» ευφάνταστες ελληνικές γεύσεις, όπως γιουβέτσι γαρίδας με ντοματίνια, καρπάτσι μόσχου με ρόκα και γραβιέρα Νάξου και άλλες ανάλογες δημιουργίες, αλλά και καφέ και κοκτέιλ, με θέα το υπέροχο χρώμα της θάλασσας.

Τασία, Κεφαλονιά
Το εστιατόριο της Τασίας είναι σήμα κατατεθέν όχι μόνο στο Φισκάρδο, αλλά σε ολόκληρη την Κεφαλονιά, μετρώντας σχεδόν 50 χρόνια ζωής και λειτουργίας. Με θέα στη μυθική Ιθάκη, ήταν το πρώτο εστιατόριο που άνοιξε στο πανέμορφο λιμανάκι του Φισκάρδου και αποτελεί οικογενειακή επιχείρηση της διεθνούς φήμης Τασίας Δενδρινού και του αδερφού της, Πολυχρόνη. Εκεί θα δοκιμάσετε ελληνική, σπιτική κουζίνα καμωμένη με μεράκι, από κεφαλονίτικη κρεατόπιτα μέχρι κριθαράκι με γαρίδες, όλα πεντανόστιμα και περιποιημένα και θα ξέρετε ότι εκεί έχουν φάει διεθνείς αστέρες, από τον Τζον Μπον Τζόβι μέχρι τον Τομ Χανκς.

Αγνάντι, Ανάφη
Στο πολύ χαριτωμένη νησάκι της Ανάφης, στον έξω Ρούκουνα, 2 χιλιόμετρα από τη Χώρα, το «Αγνάντι» είναι η ταβέρνα που αντικατοπτρίζει όλη τη διάθεση του νησιού: υπέροχη θέα στο βουνό της «Καλαμιώτισσας», τα νησάκια της Ανάφης και τη θάλασσα, ησυχία και πεντανόστιμη ελληνική κουζίνα, με υπέροχα ψητά, της ώρας και αστακομακαρονάδα που δεν θα ξεχάσετε εύκολα. Το σουφλέ σοκολάτας με κρέμα γάλακτος για κλείσιμο του γεύματος ενδείκνυται, ακόμη κι αν νομίζετε πως δεν θα το καταφέρετε.

Κληματαριά, Αντίπαρος
Στη Χώρα της Αντιπάρου, κοντά στον κεντρικό δρόμο, η Κληματαριά είναι από τις hot ταβέρνες του νησιού, με χαρακτηριστική τη βουκαμβίλια που «τυλίγει» την αυλή της. Σε αυτό το όμορφο και οικείο περιβάλλον, αν καταφέρετε να βρείτε τραπέζι, θα δοκιμάσετε περιποιημένα ψητά, φρέσκα θαλασσινά, παραδοσιακές νοστιμιές, όλα φτιαγμένα με αγνά, ντόπια υλικά και τιμές που δεν θα σας βγάλουν εκτός budget. Δώστε οπωσδήποτε μια ευκαιρία στα μαγειρευτά του και πάρτε θέση για παρεΐστικο κλίμα και στιγμές από αυτές που θα θυμάστε χαμογελώντας το χειμώνα.

Η Κόρη του Μιχάλη, Δονούσα
Ίσως η πιο πολυδιαφημισμένη mouth to mouth ταβέρνα του νησιού, η Κόρη του Μιχάλη βρίσκεται στη Μερσίνη και είναι από τα must της Δονούσας. Εκεί θα απολαύσετε κυκλαδίτικες γεύσεις με κάτι από Ανατολή, με φρέσκα, ντόπια υλικά σε μια αυλή με θέα θάλασσα από ψηλά.  

ΤΖΟΥΛΙΑ ΤΑΣΩΝΗ