Αυτά είναι τα πιο ακριβά κοκτέιλ στον κόσμο

kokteil-mint-julep
ΤΕΤΑΡΤΗ, 02 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Πόσα θα ξόδευε κανείς άραγε για ένα κοκτέιλ; Οι ειδικοί του krasiagr.com απαντούν.

Στα μπαρ όλου του κόσμου, τα πιο ακριβά κοκτέιλ φτάνουν μέχρι τα 25 δολάρια. Μπορεί κανείς να ξοδέψει περισσότερα; Σας διαβεβαιώνουμε ότι μπορεί, καθώς υπάρχουν κοκτέιλ που το κόστος τους φτάνει τα τέσσερα ή και πέντε ψηφία. Όπως τα παρακάτω.

Kentucky Derby Mint Julep - 1.000$
Κάθε χρόνο στους αγώνες Kentucky Derby σερβίρονται περισσότερα από 120.000 Mint Juleps κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων. Για να καταλάβετε το μέγεθος, μιλάμε για περισσότερα από 1.000 κιλά μέντας! Ωστόσο, το αληθινό στολίδι του αγώνα είναι πολύ ακριβό, ακόμη και για πολλούς παίκτες του αγώνα – πρόκειται για το κοκτέιλ Kentucky Derby Mint Julep. Τι κάνει αυτό το ποτό να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα; Η μεγαλύτερη διαφορά είναι το ασημένιο ποτήρι Tiffany & Co μέσα στο οποίο σερβίρεται. Το κοκτέιλ είναι φτιαγμένο με Woodford Reserve bourbon, μαροκινή μέντα, ζάχαρη από τον Νότιο Ειρηνικό και πάγο από τον Αρκτικό Κύκλο. Σίγουρα όχι από τα πιο συνηθισμένα κοκτέιλ.

Αυθεντικό Mai Tai - 1.270$
Όλοι έχουμε πιει ένα Mai Tai σ΄ένα μπαρ, αλλά δεν είναι πολλοί αυτοί που μπορούν να ισχυριστούν ότι έχουν πιει το αυθεντικό Mai Tai. Το Merchant Hotel Mai Tai του Μπέλφαστ είναι η αρχική συνταγή. Το ποτό προήλθε το 1944 από το Trader Vic's και το Merchant Hotel είναι το μόνο μέρος στον πλανήτη που χρησιμοποιεί το ίδιο πρωτότυπο ρούμι που χρησιμοποιήθηκε το 1944. Το Mai Tai, που ονομάζεται στα πολυνησιακά «maitai» μεταφράζεται σε «καλό» στα Αγγλικά. Σίγουρα δεν υπάρχει Μάι Τάι στον πλανήτη τόσο καλό όσο αυτή η αρχική δημιουργία στο Merchant Hotel.

Platinum Passion - 1.500$
Το Platinum Passion είναι ένα από τα πιο ακριβά ποτά της Νέας Υόρκης και σίγουρα το διαμάντι ανάμεσα σε πολλά pricy και υπέροχα κοκτέιλ. Αυτό το ποτό παρουσιάστηκε την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου το 2005, στο Duvet, ένα θεματικό μπαρ, από τα πιο πολυτελή μέρη του κόσμου. Τι είναι λοιπόν το Platinum Passion; Περιέχει Ruinart Champagne, passion fruit, μέλι, καστανή ζάχαρη και L'esprit de Courvoisier, που πωλείται περίπου 6.000$ το μπουκάλι.

Ritz-Paris Sidecar - 1.670$
Το κοκτέιλ Sidecar προήλθε από το Hotel Ritz-Paris και γι΄αυτό δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι αυτό το ξενοδοχείο πουλάει το πιο ακριβό Sidecar και ένα από τα δέκα πιο ακριβά ποτά στον κόσμο. Αυτό το εξαιρετικό κοκτέιλ παρασκευάζεται με κονιάκ εμφιαλωμένο μεταξύ 1830 και 1870, γεγονός που το καθιστά ένα από τα πιο παλιά αλκοόλ στον πλανήτη.

Sapphire Martini - 3.000$
Η ελίτ του κόσμου μπορεί να ποντάρει τα χρήματα της και να πίνει ταυτόχρονα αυτό το μαρτίνι, στο Foxwoods Resort Casino στο Κονέκτικατ. Αρχικά, η τιμή του ήταν 24$, αλλά καθώς αυτό το ποτό κέρδισε μεγαλύτερη φήμη παγκοσμίως, η διοίκηση αποφάσισε προφανώς να αυξήσει την τιμή στα 3.000$. Φυσικά, δεν είναι μόνο η φήμη που αύξησε το κόστος αυτού του ποτού κατά χιλιάδες δολάρια. Το Sapphire Martini ανταποκρίνεται επάξια στο όνομά του, επειδή σερβίρεται με ένα ζευγάρι σκουλαρίκια από ζαφείρι και διαμάντια στο πλάι.

Diamond Cocktail - 4.350$
Το Diamond Cocktail του Sheraton Park Hotel του Λονδίνου ανταποκρίνεται στο όνομά του: σερβίρεται με ένα πραγματικό διαμάντι μέσα στο ποτό. Η συνταγή αποτελείται από ένα μείγμα διαφορετικών κονιάκ που κοστίζουν περίπου $1.000 ανά φιάλη. Όποιος αγοράσει αυτό το ποτό μπορεί να επιλέξει το διαμάντι μέσα – αυτό  μπορεί να διαφοροποιήσει την τιμή του κοκτέιλ ανάλογα με τον τύπο της πέτρας που μπαίνει. Εκτός από τα διαμάντια, ένας αγοραστής μπορεί ακόμη και να επιλέξει επίσης κι ένα ρουμπίνι.

Martini on the Rock - 10.000$
Όλοι έχουμε πιει μαρτίνι με πάγο (on the rocks), αλλά έχει πιει κανείς μαρτίνι με πραγματική πέτρα (rock) μέσα; Το Algonquin Hotel στη Νέα Υόρκη διαθέτει το πιο ακριβό κοκτέιλ σε όλη τη Νέα Υόρκη, καθώς περιέχει ένα διαμάντι. Στην πραγματικότητα, αυτό το κοκτέιλ με διαμάντια είναι τόσο ξεχωριστό που απαιτεί προ-κράτηση 3 ημερών και ραντεβού με έναν κατασκευαστή κοσμημάτων. Ανάλογα με το διαμάντι που επιλέξατε, το ποτό θα μπορούσε να κοστίσει έως και 15.000$! Λαμβάνοντας υπόψη την προσπάθεια που καταβάλλεται για να δημιουργθεί, είναι σαφές ότι είναι μόνο για τις πιο ειδικές περιπτώσεις: πολύ ακριβούς αρραβώνες και επετείους.

Ono Champagne Cocktail - 10.000$
Κάτι που καθιστά πολύ ακριβό ένα κοκτέιλ είναι το γεγονός ότι περιέχει αλκοολούχο ποτό υψηλής ποιότητας. Κάτι ακόμα είναι το γεγονός ότι το σερβίρουν σε ένα ποτήρι με κόσμημα -με ένα χρυσό κολιέ στο πλάι. Το ξενοδοχείο Encore Wynn στο Λας Βέγκας κάνει ακριβώς αυτό, χρησιμοποιώντας χρυσό 18 καρατίων. Ωστόσο, δεν παραλείπει ούτε τη σαμπάνια. Το συγκεκριμένο ποτό, εκτός από τη σπάνια σαμπάνια Charles Heidsieck του 1981 και το κονιάκ 90.000 δολαρίων – (Louis XIII Black Pearl) περιέχει φρέσκο χυμό πορτοκαλιού, χυμός βερίκοκου και νέκταρ τριαντάφυλλου. Ολοκληρώνεται με δύο τέλεια παγάκια.

Diamond Is Forever - 22.600$
Στην κορυφή της λίστας, βρίσκεται το πιο ακριβό κοκτέιλ στον κόσμο: το Diamond Is Forever από το Ritz-Carlton στο Τόκιο. Περιέχει την Grey Goose βότκα, που δεν φαίνεται να είναι η πιο ακριβή βότκα που θα περίμενε κανείς σε αυτήν την τιμή. Από την άλλη, περιέχει κι ένα διαμάντι 28 καρατίων, που κοστίζει περίπου 16.000$! Μόνο δύο έχουν πωληθεί μέχρι σήμερα, με την τιμή να εμποδίζει τις περαιτέρω πωλήσεις. Ωστόσο, η βότκα με lime και διαμάντι παραμένει διαθέσιμη στο ψηλότερο ξενοδοχείο του Τόκιο για όσους θέλουν και μπορούν -απλώς φροντίστε να μην καταπιείτε το διαμάντι!

www.krasiagr.com