Φτιάξτε την τέλεια σαλάτα του The Salad Project με blueberries και μοσχάρι

salad-project
ΤΕΤΑΡΤΗ, 05 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020

Οι… ειδήμονες της σαλάτας του The Salad Project ετοίμασαν μια ξεχωριστή συνταγή για τον Αύγουστο, που θα μας «σώσει» από άλλη μια απλή σαλάτα ή ένα βαρετό γεύμα στο γραφείο, θα μας χορτάσει και θα την ευχαριστηθούμε. Και το καλύτερο; Μπορούμε να τη φτιάξουμε μόνοι μας στο σπίτι μας ή στις διακοπές!

Οι σαλάτες είναι ό,τι καλύτερο αυτή την εποχή και το The Salad project το ξέρει καλά, με ένα μενού άπειρων επιλογών, με σαλάτες για όλα τα γούστα, από ελαφριές μέχρι κυρίως γεύμα. Το είχαμε άλλωστε διαπιστώσει ιδίοις όμμασι, όταν το είχαμε επισκεφτεί.

Γι’ αυτό το μήνα, μας προτείνει την σαλάτα με blueberries και μοσχάρι, όπου η πράσινη βάση της σαλάτας είναι γεμάτη με μύρτιλα (blueberries), αποξηραμένα cranberries, καρύδια pecan, τυρί blue cheese, μοσχάρι, κρεμμύδι ξερό και ένα πεντανόστιμο dressing από μούρα. Πανεύκολη, ιδιαίτερη κι έτοιμη σε 15 λεπτά!

Υλικά σαλάτας για δύο μερίδες
180γρ. Baby Σπανάκι & Ρόκα
170γρ. Μοσχάρι
100γρ. Μύρτιλα
60γρ.Blue Cheese 
60γρ. Καρύδια Pecan
20γρ. Κρεμμύδι Ξερό
60γρ. Cranberries Αποξ.

Υλικά για το ντρέσινγκ
60ml Ελαιόλαδο 
65γρ.Μύρτιλα
60ml Χυμός Πορτοκάλι
60ml Μπαλσάμικο
1 κ.σ. Μουστάρδα Dijon
1 κ.σ. Μέλι
1/4 κ.γ.Αλάτι

Οδηγίες
Πρώτα ψήνουμε το μοσχάρι γιατί θα χρειαστεί χρόνο ξεκούρασης. Είναι σηµαντικό το φιλέτο να έχει θερµοκρασία δωµατίου. Επιλέγουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και αφού κάψει καλά, τοποθετούμε το μοσχάρι. Το γυρνάµε αφού κάνει κρούστα από τη µία πλευρά. Όσο µικρότερο πάχος έχει το φιλέτο, τόσο λιγότερο χρόνο ψησίµατος θέλει, επειδή όµως κουζίνα µε κουζίνα και τηγάνι µε τηγάνι διαφέρουν, δεν µπορούµε να είµαστε πολύ ακριβείς αναφορικά µε τους χρόνους ψησίµατος. Τελείως ενδεικτικά, ένα φιλέτο πάχους περίπου 3 εκ. θέλει στο τηγάνι: 5 λεπτά από τη µία πλευρά και 4 λεπτά από την άλλη αν το τρώµε µέτρια ψηµένο. Μόλις είναι έτοιμο, το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.

Πλένουμε πολύ καλά το σπανάκι, τη ρόκα και τα μύρτιλα σε νερό και ξύδι (3 προς 1) και τα στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Σ' ένα αντικολλητικό τηγάνι καβουρδίζουμε σε μέτρια φωτιά χωρίς λιπαρή ουσία, τα καρύδια πεκάν, μέχρι να πάρουν ένα ανοιχτό καστανό χρώμα. Δεν ξεχνάμε να ανακινούμε το τηγάνι τακτικά και μετά να τα αφήσουμε να κρυώσουν. Προσοχή στο χρόνο, οι ξηροί καρποί αρπάζουν εύκολα στο τηγάνι.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμυδάκι και τρίβουμε το blue cheese ή το κόβουμε σε μεγαλύτερα κομμάτια με τα χέρια μας.

Βάζουμε όλα μας τα υλικά σ ένα μπολ και αφήνουμε για το τέλος, τα μύρτιλα και τα καρύδια, θα «προσθέσουν» στην εμφάνιση.

Σ' ένα μίξερ ετοιμάζουμε το dressing της σαλάτας. Βάζουμε όλα τα υλικά και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Τέλος, κόβουμε τα καρύδια με το χέρι στη μέση και τα προσθέτουμε στο μπολ, μαζί με τα μύρτιλα. Ελέγχουμε το αλάτι, καρυκεύματα και σερβίρουμε.