Οδοιπορικό στην Αιθιοπία με τον Παναγιώτη Νίκα

kafes-aithiopia
ΤΡΙΤΗ, 01 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Με γνώμονα τον καφέ κι όχι μόνο, ο δημιουργός της Coffeexpert επιστρέφει με το νέο του βιβλίο που θα μας συντροφεύσει φέτος του φθινόπωρο.

Η πρώτη συγγραφική δουλειά του Παναγιώτη Νίκα ήρθε το 2019 με «Το Εγχειρίδιο του Home Barista», ένα μοναδικό εργαλείο για τους coffee lovers και όχι μόνο. Με βαθιά γνώση στον καφέ και τα μυστικά του από το 1987, ο δημιουργός της Coffeexpert, βραβευμένης με Silver Top Coffee Importer Award και της Barista Academy με αμέτρητες βραβεύσεις ως η πρώτη Ακαδημία στην Ελλάδα με ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης και ατομικό πόστο πρακτικής άσκησης, δεν κάθεται… ήσυχος, αλλά συνεχίζει να μας ξαφνιάζει με τις δράσεις του.

Το πρόσφατο ταξίδι του στη μαγευτική Αιθιοπία έγινε εκτός από σταθμός της ζωής του, όπως μας αναφέρει, και το ερέθισμα να γράψει και να μοιραστεί μαζί μας αυτή του την εμπειρία. Το βιβλίο θα κυκλοφορήσει σύντομα σε δύο γλώσσες, Ελληνικά και Αγγλικά, μιας και η φήμη του έχει ταξιδέψει έξω από τα όρια της Ελλάδας.

Η αρχική ιδέα ήταν ένα ταξίδι στη χώρα από όπου ξεκίνησε η μαγική ιστορία του καφέ. Η Αιθιοπία, όμως, δεν είναι μόνο ο καφές και η ιστορία του. Είναι η μοναδικότητα των ανθρώπων και η καλοσύνη τους. Το χαμόγελο των παιδιών τους. Είναι η κουλτούρα τους. Η ιστορία τους. Η περηφάνια τους. Η ιδιαιτερότητα στο φαγητό και τη διατροφή τους. Είναι ο απέραντος ορίζοντας. Η πολυμορφία του τοπίου και η εναλλαγή της φύσης. Όλα αυτά μαζί έκαναν την εμπειρία του Παναγιώτη Νίκα πολυσήμαντη. Εκτός από τον ιδιαίτερο τρόπο καλλιέργειας και επεξεργασίας του καφέ, είχε τη χαρά να γνωρίσει νέους ανθρώπους με πάθος και όραμα για τη χώρα τους αλλά και με γνήσιο σεβασμό για τα προϊόντα που καλλιεργούν. Ανθρώπους που προσπαθούν να γεφυρώσουν τις παραδόσεις με τη σύγχρονη ζωή. Ανθρώπους που υποδέχονται τους επισκέπτες από άλλες χώρες ως φιλοξενούμενους και όχι σαν ξένους.

Όλα αυτά τα περιμένουμε σύντομα σε ένα βιβλίο-οδοιπορικό που υπόσχεται να μας κρατήσει συντροφιά το φθινόπωρο, με μπόλικο άρωμα καφέ.

Info
www.panagiotisnikas.com