Πάμε για φθινοπωρινή μπίρα;

mpira-fthinoporo
ΤΕΤΑΡΤΗ, 09 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Φέτος δεν θα πιούμε στην υγειά του καλοκαιριού που μόλις πέρασε, καθώς δεν ήταν και από τα πιο ξέγνοιαστα της ζωής μας. Χρειαζόμαστε, όμως, πραγματικά λόγο να πιούμε λίγη μπίρα; Σε αυτές τις μπιραρίες, σίγουρα όχι.

Beans n Hops, Άνω Πατήσια
Συνδυάζει εκλεκτές ποικιλίες καφέ και crafts μπίρες και ετικέτες από ελληνικές και ξένες μικροζυθοποιίες, με νέες αφίξεις από όλο τον κόσμο. Μεταξύ άλλων, στις τελευταίες του αφίξεις θα βρείτε από την αγγλική Siren την Every Second Matters (IPA), από την Νορβηγία και την Lervig την super iconic (DDH IPA) και την Tasty Juice (DDH IPA), από την Εσθονία και την Pohjala την Prenzlauer berg (berliner weisse) και πολλές ακόμη. Πιάστε μια θέση στην αυλή υπό τους rock’n’roll ήχους του και διαλέξτε! Info: Λεωφόρος Ηρακλείου 43, Άνω Πατήσια.

Barley Cargo, κέντρο
Εδώ θα χορτάσει τόσο το στόμα σας, όσο και το μάτι σας με αμέτρητες μπίρες να παρατάσσονται σε δυο επιβλητικούς «ζυθοτοίχους», συμπληρώνοντας τη βιομηχανική του διακόσμηση, στο κέντρο της Αθήνας. Στα ξύλινα βαρελίσια τραπέζια του και με θέα την περατζάδα της Κολοκοτρώνη και της Καρύτση, μπορείτε να κάτσετε με την παρέα σας και να παραγγείλετε όσο το δυνατόν περισσότερες μπίρες από τις περισσότερες από 500 επιλογές, με 200+ από ελληνικά μικροζυθοποιία και 23 βαρελίσιες από τον ξεχωριστό ψυκτικό θάλαμο της μπάρας. Κι αν πεινάσετε, δεν λείπουν τα σπιτικά ζυθοεδέσματα με ελληνικά προϊόντα. Info: Κολοκοτρώνη 6, Αθήνα.

Beer Tales, Φωκίωνος Νέγρη
Επιστρέφουμε στον πεζόδρομο που φιλοξένησε όλα τα εφηβικά μας χρόνια, για να τσουγκρίσουμε στην υγειά των νιάτων μας, σε ένα μπιροστέκι που έχει πάντα φρέσκια άποψη για την μπίρα. Με πλούσιες επιλογές από ελληνικές, βέλγικες, τσέχικες, γερμανικές ετικέτες, αλλά και με επιλογές από Μεξικό, Ολλανδία και Ισπανία, όπως και σπέσιαλ μπίρες, αλλά και φυσικά μπίρες βαρέλι, που μπορείτε να συνοδέψετε με μπέργκερ, finger food, ζεστές ποικιλίες κ.ο.κ. μια βραδιά στο Beer Tales θέλει σίγουρα… προετοιμασία. Info: Φωκίωνος Νέγρη 52, Κυψέλη.

The Lazy Bulldog Pub, Γκάζι
Με σήμα το (τεμπέλικο) bulldog, η εν λόγω pub σερβίρει τίμιο φαγητό και μεγάλη ποικιλία σε βαρέλι, με δυνατότητα να δοκιμάσετε πριν πιείτε και να κουβεντιάσετε με την ενημερωμένη μπάρα για το τι θα σας ταίριαζε. Στα συν και η ατμόσφαιρά του, όπως και το φιλικό του προσωπικό. Info: Ορφέως 2 & Περσεφόνης 13, Γκάζι.

Berlin by 5 drunk men, Παγκράτι
Η ονομασία του δεν είναι τυχαία, αφού φέρνει πράγματι αίσθηση Βερολίνου στο Παγκράτι, σε ένα μικρό ατμοσφαιρικό χώρο που μαζεύει αρκετό φοιτητόκοσμο και παρέες. Εκεί θα βρείτε ψαγμένες μπίρες με έμφαση στις IPA, ενώ υπάρχει και μοναδικό σύστημα προσωπικής κάνουλας μπίρας σε κάθε τραπέζι για τους πιο μερακλήδες και για όσους έχουν διάθεση να σπάσουν τα σκορ των άλλων. Για να συνοδέψετε την μπίρα σας, υπάρχουν και κάποιες λιγοστές, αλλά προσεγμένες επιλογές για φαγητό, όπως γερμανικά λουκάνικα με λάχανα και σος μουστάρδας, ισπανικά tapas, χοτ ντογκ με καραμελωμένα κρεμμύδια και club “berlin". Info: Τιμόθεου 8, Παγκράτι.