Αλλαγή «φρουράς» στην κουζίνα του «Αλάτσι»

allagi-frouras-stin-kouzina-tou-alatsi

ΠΕΜΠΤΗ, 17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013

Από τη νέα σεζόν, την κουζίνα του «Αλάτσι» έχει αναλάβει ο γνωστός chef Περικλής Κοσκινάς.

Το γνωστό εστιατόριο του Σταύρου Θεοδωράκη πίσω από το Hilton, πραγματοποίησε πρόσφατα μια μεγάλη αλλαγή στην κουζίνα του. Ο Περικλής Κοσκινάς, γνωστός για χρόνια από την κουζίνα του «Milos» στο Hilton, πήρε τη θέση του Δημήτρη Σκαρμούτσου, ο οποίος μετακινήθηκε λίγο πιο βόρεια, στη Νέα Ερυθραία και το νέο project Έργον.

Ως εκ τούτου, το menu έχει αισθητές διαφοροποιήσεις, ο κρητικός χαρακτήρας που γνωρίζαμε μέχρι πρότινος, υποβαθμίζεται και δίνει τη θέση του στην μοντέρνα ελληνική κουζίνα, βασισμένη στα εποχικά κα φρέσκα προϊόντα μικρών αγροτικών μονάδων. Αρκετές από τις επιλογές της κάρτας είναι πιθανό να αλλάζουν, ανάλογα με τη συγκομιδή ή την ψαριά.

Ενδεικτικά αναφέρουμε μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα πιάτα του καταλόγου: Λαυράκι carpaccio με τσίλι, κόλιανδρο (13€), Χέλι καπνιστό, καρότα σχάρας, παντζάρια και ραπανάκια (13€), Αυγά από τη φάρμα του Μπράλου με ρύζι και σύγκλινο (11,5€), Φάβα γνήσια Σαντορίνης, κρεμμύδια γιαχνί (7,5€), Στήθος κοτόπουλο -από τη φάρμα του Μπράλου- στη σχάρα, γλυκός τραχανάς, παλαιωμένη γραβιέρα (19€), Σούπα με κοτόπουλο από τη φάρμα του Μπράλου, αυγό, σύγκλινο, χέλι καπνιστό (16€) και για την παρέα Κατσικάκι στην κατσαρόλα με σταμναγκάθι (37€).

Από τα γλυκά παραμένει η φημισμένη Χανιώτικη Μπουγάτσα του Ιορδάνη (12€) και οι Λουκουμάδες με μέλι και καρύδια (7€).

Πληροφορίες: Αλάτσι, Βρασίδα 13, 2107210501, www.alatsi.gr .