Il Trovatore: ανακαλύψαμε το νέο ιταλικό του Παλαιού Φαλήρου

il-trovatore
ΔΕΥΤΕΡΑ, 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Με έμπνευση από τον μεγάλο τενόρο Andrea Bocelli και με αγάπη για την ιταλική γαστρονομία, το Il Trovatore βρήκε τη δική του γωνιά στο Παλαιό Φάληρο, την οποία και επισκεφτήκαμε πρόσφατα.

Ανοίγοντας τις πόρτες του σε μια δύσκολη εποχή πανδημίας μέσα στον Ιούνιο, το Il Trovatore ήρθε στο Παλαιό Φάληρο, βάζοντας ένα δύσκολο στοίχημα που μέχρι στιγμής δείχνει να το κερδίζει. Κάτι η έμπνευση και το μεράκι των ιδιοκτητών του που έχοντας ιστορία στο Παλαιό Φάληρο με τους Ψαράδες και το Lazaro 1971 (αλλά και στην Κηφισιά με το Άδολο), θέλησαν να δοκιμαστούν και στην ιταλική κουζίνα, κάτι η όμορφη και προσεγμένη αυλή του, που σου δημιουργεί μια όμορφη παραίσθηση πως μπορεί να βρίσκεσαι σε κάποια γωνιά της Ιταλίας, κάτι η φρεσκάδα του στην περιοχή, έχει καταφέρει να κεντρίσει το ενδιαφέρον του κόσμου.

Όσο ο καιρός είναι καλός, η αυλή του είναι μια πολύ όμορφη επιλογή που βγάζει μια πολύ κομψή διάθεση και αποπνέει ασφάλεια στον ανοιχτό χώρο, με τον φωτισμό του να φτιάχνει ατμόσφαιρα και με λίστα κρασιών από τον αμπελώνα της οικογένειας Bocelli, για όσους θέλουν να μπουν πιο βαθιά στο κλίμα.

Στο μενού του -το οποίο όσο θα ψάχνετε, μπορείτε να απολαμβάνετε το ζεστό ψωμί του από τον ξυλόφουρνο που έρχεται για καλωσόρισμα- θα βρείτε πολλές κλασικες ιταλικές επιλογές, όπως Vitello Tonnato, την αγαπημένη παραδοσιακή μπρουσκέτα με ντομάτα, σκόρδο, βασιλικό και ελαιόλαδο, μελιτζάνες alla parmigiana στον ξυλόφουρνο, 4 τυριά (gorgonzola, mozzarella, parmigiano και provolone) και πολλά ακόμη λαχταριστά ορεκτικά.  

Οι λάτρεις των ζυμαρικών θα βρουν πολλές επιλογές είτε με φρέσκα, είτε με ξερά, αλλά και με γεμιστά ζυμαρικά, όπως ραβιόλι γεμιστά με σπανάκι, ρικότα, μυρωδικά και σάλτσα ψητής ντομάτας, αλλά και tornotelle με γέμιση ρικότα, καπνιστό σολομό και μαϊντανό, με κρεμώδη σάλτσα ντομάτας. Από τις τρεις επιλογές ριζότο (μια με βασιλομανίταρα, μία με ραγού από λουκάνικο salciccio και μια με θαλασσινό αέρα με ψίχα γαρίδας κρέμα από παντζάρι και parmigiano), εμείς δοκιμάσαμε αυτή με τα μανιτάρια με φρέσκο βούτυρο και parmigiano, η οποία ήταν αρκετά νόστιμη, ενώ από τα κυρίως, το φιλέτο σολομού με ελαφριά σάλτσα πορτοκαλιού, αλλά και το Pollo alla Siciliana, με φιλέτο κοτόπουλο με μανιτάρια, γλυκό κρασί marsala, μασκαρπόνε και πατάτες βουτύρου με δενδρολίβανο μας έκαναν να αναπολήσουμε την Ιταλία, πίσω σε μια πιο ξέγνοιαστη εποχή.

Φυσικά από το μενού δεν λείπει και η πίτσα, με δέκα διαφορετικές επιλογές, κλασικές όπως η Margherita και Quatro Formaggi, χορτοφαγικές όπως η Vega Vega, αλλά και πιο ιδιαίτερες όπως η il Trovatore με καπνιστό τυρί scarmoza, σάλτσα ντομάτας, ραγού από salciccia και ρόκα.

Για τον επίλογο περιμένουν τέσσερα ιταλικά γλυκά: τιραμισού, πανακότα αυθεντική, τα περίφημα Cannoli Sicciliani τα οποία και δοκιμάσαμε με το τραγανό γεμιστό μπισκότο τους με αφράτη κρέμα, αλλά και τάρτα λεμονιού με ιταλική μαρέγκα.

Με δυο καταξιωμένους σεφ στην κουζίνα, τον Βασίλη Τσατσάκη και τον Ιταλό Pino Saccheri, αλλά και με την ανοιχτή του κουζίνα και την καθαρότητα που εμπνέει ο χώρος, αυτό που θα βρείτε στο Il Trovatore είναι ιταλική κουζίνα χωρίς φανφάρες, με αυθεντικότητα, σε ένα χώρο που αποπνέει την ασφάλεια που τόσο χρειαζόμαστε αυτή την εποχή.

Info
Il Trovatore
Γοργοποτάμου 14 & Αχαιών, Παλαιό Φάληρο