Πότε θα γίνει το επόμενο Oktoberfest;

oktoberfest
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Η πανδημία έπληξε σημαντικά τους λάτρεις της μπίρας της Ευρώπης και κυρίως της Γερμανίας, οδηγώντας σε ακύρωση του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας του κόσμου.

Κάθε χρόνο από το… 1810 –με κάποιες παύσεις- το Μόναχο γλεντάει με άφθονη μπίρα. Φέτος θα ήταν η 187η φορά που το Oktoberfest θα πραγματοποιούνταν στη γερμανική πόλη, προσελκύοντας πάνω από 6 εκατομμύρια επισκεπτών, όπως άλλωστε συνηθίζει. Η πανδημία, όμως, τα έφερε αλλιώς και φέτος τον Απρίλιο ανακοινώθηκε ότι το πολυπόθητο φεστιβάλ που πραγματοποιείται κάθε χρόνο τέλη Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου, δεν θα πραγματοποιούνταν για λόγους ασφαλείας.

Όπως είχε αναφέρει ο Markus Söder, πρόεδρος της Βαυαρίας, που αποτέλεσε μια από τις πιο άσχημα «χτυπημένες» από τον ιό περιοχές, το Oktoberfest μπορεί να αποτελέσει μεγάλο κίνδυνο υγείας και γι’ αυτό και πάρθηκε αυτή η απόφαση από νωρίς.

Ωστόσο, έχει δοθεί στη δημοσιότητα νέα ημερομηνία πραγματοποίησης του φεστιβάλ, για τους fan και όσους θέλουν να προγραμματίσουν το επόμενο ταξίδι τους με αφορμή την μπίρα. Το επόμενο Oktoberfest, λοιπόν, μεταφέρεται για τις 18 Σεπτεμβρίου 2021, έναν χρόνο μετά, μια ημερομηνία που ίσως τα πράγματα έχουν μπει σε μια σειρά με τον ιό και θα μπορούν πάλι να πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις και φεστιβάλ τέτοιου βεληνεκούς. Ο Söder ωστόσο αναφέρει πως τίποτα δεν είναι ακόμα βέβαιο.

Θυμίζουμε ότι από τότε που ξεκίνησε ως γαμήλιο γλέντι για το γάμο του πρίγκιπα Ludwig της Βαυαρίας και της πριγκίπισσας Therese του Sachsen-Hildburghausen to 1810, έχει ακυρωθεί ξανά στο παρελθόν λόγω χολέρας, υπερπληθωρισμού και πολέμου, με τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο να είναι η τελευταία φορά που υπήρξε ακύρωσή του. Πιο πρόσφατα, υπήρχαν ανησυχίες για τρομοκρατικά χτυπήματα, αλλά παρ’ όλ’ αυτά πραγματοποιήθηκε το 2001 κανονικά μόλις λίγες ημέρες μετά την 11η Σεπτεμβρίου και το τραγικό συμβάν στους Δίδυμους Πύργους.

Φέτος θα είναι άλλη μια χρονιά ακύρωσης που θα μείνει στην ιστορία και τα εκατομμύρια λίτρα μπίρας που καταναλώνονται κάθε χρόνο, θα παραμείνουν... άθικτα.