Κλείνουμε τραπέζι με θέα την Αθήνα

zillers
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 02 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020

Πάμε για φαγητό σε εστιατόρια που συνδυάζουν καλή και ποιοτική κουζίνα με όμορφο ορίζοντα στην πόλη.

The Zillers, Μητροπόλεως
Στο πράσινο roof garden του ξενοδοχείο The Zillers Athens Boutique Hotel στην Μητροπόλεως, το εν λόγω εστιατόριο σερβίρει σύγχρονη, δημιουργική ελληνική κουζίνα με πανοραμική θέα από την Ακρόπολη έως τη Μητρόπολη. Στο τιμόνι της κουζίνας ο σεφ Παύλος Κυριάκης που υπόσχεται fine dining εμπειρία σε τιμή από 35 ευρώ το άτομο, ενώ πέρα από το φαγητό, μπορείτε να απολαύσετε και signature κοκτέιλ. Info: Μητροπόλεως 54, Αθήνα.

Συν Αθηνά, Θησείο
Με θέα που εκτείνεται από τον Παρθενώνα μέχρι τη Πνύκα και το Αστεροσκοπείο, στην ταράτσα του τριώροφου νεοκλασικού στο οποίο στεγάζεται, το Συν Αθηνά είναι μια καλή επιλογή για φαγητό στο κέντρο. Αποτελεί έναν all-day πολυχώρο, όπου μπορείτε να απολαύσετε καφέ, κρασί, μπίρα και μεσογειακή κουζίνα με αλμυρά και γλυκά εδέσματα από 20-25 ευρώ το άτομο. Όπου κι αν καθίσετε, η θέα στην πόλη θα συνοδεύσει το γεύμα σας, αλλά αν πρόκειται να το επισκεφτείτε Σαββατοκύριακο, κάντε την κράτησή σας από νωρίς, καθώς υπάρχουν πολλοί ρομαντικοί εκεί έξω… Info: Ηρακλειδών 2, Θησείο.

Ελαία, Πλάκα
Για πιο παραδοσιακή ατμόσφαιρα και κουζίνα, μέσα στα σοκάκια της πιο όμορφης συνοικίας της Αθήνας, στην Πλάκα, κλείστε τραπέζι στην Ελαία. Στην ιστορική ταράτσα του αρχοντικού τριών επιπέδων, κάποτε η Μελίνα ξελόγιαζε τον Ντασσέν στο «Ποτέ την Κυριακή», οπότε καταλαβαίνετε πως δημιουργεί εύκολα την κατάλληλη ατμόσφαιρα για φαγητό. Στο μενού του θα βρείτε κλασικές ελληνικές γεύσεις, καμωμένες με μεράκι, πάθος και διαλεχτή πρώτη ύλη, που ξετρελαίνει ντόπιους και τουρίστες. Info: Ερεχθέως 16 & Ερωτοκρίτου.

Chocolat Royal, Θησείο
Εδώ θα απολαύσετε brunch, κρασί, lunch, δείπνο, κοκτέιλ, καφέ, γλυκό και ό,τι άλλο τραβήξει η όρεξή σας σε ένα roof garden με θέα την Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό, που θα σας κάνει να αγαπήσετε λίγο παραπάνω αυτή την πόλη. Έχει βρεθεί ανάμεσα στα πιο ρομαντικά εστιατόρια της Αθήνας και σερβίρει κυρίως ελληνική κουζίνα με σύγχρονη ματιά, που υπόσχεται να ανταγωνιστεί επάξια την υπέροχη θέα. Info: Αποστόλου Παύλου 27, Θησείο.

Στροφή, Κουκάκι
Σε αυτή την τοποθεσία, όπως καταλαβαίνετε, η Στροφή εκτός από ποιοτική ελληνική και μεσογειακή κουζίνα, σερβίρει και την Ακρόπολη στο πιάτο. Λόγω της τοποθεσίας της, αποτελεί τουριστικό σημείο, οπότε στο μενού του θα βρείτε πολλά κλασικά πιάτα της ελληνικής κουζίνας, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να απολαύσετε μουσακά και κρεμμυδόπιτα, ίσως με την καλύτερη θέα. Info: Ροβέρτου Γκάλλι 25, Ακρόπολη.