Urban Garden Bar: μια αυλή με έμπνευση από το Περού

urban-garden-bar
ΤΕΤΑΡΤΗ, 14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020

Νεανικό, ατμοσφαιρικό, με νόστιμα και ευφάνταστα πιάτα, το εγχείρημα του Διονύση Πρώιου έχει τις βάσεις για να εξελιχθεί σε μόνιμο στέκι στου Ψυρρή.

Έκανε εγκαίνια το καλοκαίρι, λίγο μετά την αποχώρηση του πολυπράγμονα Διονύση Πρώιου από το Master Chef, ο οποίος ήταν ήδη γνωστός στο αθηναϊκό κοινό, τόσο για τα μαγαζιά του (Dos Gardenias, El Pecado), όσο και για την καλλιτεχνική του διάθεση. Η φιλοσοφία του είναι παρεΐστικη, με την αυλή του να αποτελεί τον κυρίαρχο χώρο, με φερ φορζέ, ξύλινα τραπέζια, πολύχρωμα σκαμπό και μαξιλάρια, γλαστράκια και ζωγραφισμένους τοίχους σε μια mix’n’match λογική που έχει σκοπό να διατηρήσει την αίσθηση του καλοκαιριού σε μόνιμη βάση και να φέρει κάτι από Λατινική Αμερική στο κέντρο της Αθήνας.

Στην κουζίνα του συναντάμε κι άλλη μια Master Chef προσωπικότητα, την Μάρλεν Γρυντάκη, η οποία ανέλαβε το μενού με σκοπό να φέρει τις γεύσεις και τη νοστιμιά της περουβιανής, αλλά και γενικότερα της κουζίνας της λατινικής Αμερικής στην παραδοσιακή γειτονιά στου Ψυρρή, με casual διάθεση.

Το ceviche είναι η κυρίαρχη επιλογή –το μέρος άλλωστε προωθείται και σαν cevicheria, με 5 επιλογές από 13 έως 15 ευρώ, όπου σε κάποιες κυριαρχεί η τσιπούρα –καπνιστή και μη- σε άλλες ο σολομός, το χταπόδι, η γαρίδα, ο τόνος… Εμείς δοκιμάσαμε το Copa & Cabana με σολομό, γάλα τίγρη, ανανά, κόλιανδρο και μαύρο χαβιάρι σε ένα δροσερό αποτέλεσμα που έβγαζε την εξωτική χροιά και τη νοστιμιά που περιμένεις.

Από το μενού δεν λείπουν και τα tiraditos (14-14,5 ευρώ) σε 4 βερσιόν, με τόνο, μοσχάρι, χταπόδι και μια ακόμη που συνδυάζει τόνο, χταπόδι, γαρίδα και χαβιάρι. Την καρδιά, όμως, μας έκλεψε ένα από τα τέσσερα παραδοσιακά πιάτα του Περού, το Jalea de Choclo, δηλαδή τραγανές γαρίδες και καλαμάρι πάνω σε πουρέ από καλαμπόκι Περού με αγιολί Pachamanca, κινόα μαύρη και κρεμμύδι Ισπανίας (8,20 ευρώ).  Το πιάτο ήταν πεντανόστιμο, με θαλασσινή, εξωτική διάθεση, με μόνη ένσταση στη δομή του η οποία ήταν τέτοια που δεν σου επέτρεπε να καταλαβαίνεις τι είναι τι μέσα στο πιάτο.

Συμπαθητικό ήταν και το Causa chicken, δηλαδή μίνι μπαλίτσες από πουρέ πατάτας Amarilla, με μείγμα κοτόπουλο και πιπεριά, σάλτσα Huancaina (με τυρί, πιπεριά, γάλα) και κρέμα αβοκάντο. Στο μενού θα βρείτε και Arepas (γεμιστές πίτες από καλαμποκάλευρο με ρίζες σε Βενεζουέλα και Κολομβία) με μοσχάρι, καλαμάρι ή κοτόπουλο, αναλόγως τα γούστα και τις ορέξεις.

Τα επιδόρπια είναι δύο, μια μηλόπιτα με μους καραμέλας και ένα cheesecake αβοκάντο, με τη μηλόπιτα να κερδίζει το ήπιας γεύσης cheesecake, κι αν θέλετε, μπορείτε να συνεχίσετε τη βραδιά με κοκτέιλ από 8 ευρώ (όλα τα βασικά από Aperol Spritz μέχρι Caipirinha), ουίσκι και special drinks. Οι λάτρεις του κρασιού δεν θα βρείτε πολλές επιλογές, οπότε θα περιμέναμε μελλοντικά ίσως προσθήκες στο κρασί και εμπλουτισμό των κοκτέιλ με κάποια signature.  

Με λίγη περισσότερη περιποίηση στα καθίσματα και τα μαξιλάρια της αυλής και ενίσχυση του μενού στο κομμάτι του ποτού, το Urban Garden Bar θα έχει πολλά να πει στο αθηναϊκό κοινό. Στη δική του γλώσσα. 

Info
Urban Garden Bar
Λεπενιώτου 19, Ψυρρή