Στάση σε τρεις αγαπημένους φούρνους της Αθήνας

paul
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020

Υπάρχει καλύτερη μυρωδιά από αυτή του φρεσκοψημένου ψωμιού το πρωί; Κι αν μαζί με το ψωμί, υπάρχουν κι άλλες φουρνιστές λιχουδιές, μια στάση στους παρακάτω φούρνους δεν σας «ψήνει»;

Paul boulangerie-patisserie, Πανεπιστημίου
Στο Paul μοσχοβολά άρωμα Γαλλίας, αφού εκεί θα βρείτε γαλλική μπαγκέτα, μεταξύ άλλων, κρουασάν, σφολιάτες, quiche lauren, croque monsieur, croque madame, αλλά και γλυκά όπως macaron, για γλυκές και αλμυρές διαθέσεις. Μιας και το Παρίσι θα αργήσει να μας ξαναδεί λόγω πανδημίας, το Paul είναι το next best thing. Εκτός από το κέντρο, θα το βρείτε στη Γλυφάδα και στην Κηφισιά. Info: Πανεπιστημίου 10.

Αρτοποιότης ο Τάκης, Κουκάκι
Στο Κουκάκι υπάρχει ένας ξακουστός φούρνος που από το 1971 φουρνίζει ψωμί και σήμερα είναι διάσημος σε όλη την Αθήνα για τα 30 διαφορετικά είδη ψωμιού του, αλλά και για τις υπόλοιπες νοστιμιές του. Και το καλύτερο, απέναντι από τον φούρνο, ο επικεφαλής της επιχείρησης, Αρτέμης Παπαδόπουλος, έχει ανοίξει το Drupes and Drips, όπου μπορείτε να καθίσετε για καφέ ή χυμό και να συνοδέψετε ό,τι αχνιστό έχετε αγοράσει από τον φούρνο.  Info: Μισαραλιώτου 14.

The Bakers, Ζωγράφου
Πρωτοάνοιξε στην Καλλιθέα. Το ένα έφερε τ’ άλλο και σήμερα μετρά επτά καταστήματα σε όλη την Αθήνα, όπου καθημερινά ψήμονται ολόφρεσκες ζύμες μέσα από νόστιμες, θρεπτικές, υγιεινές, παραδοσιακές αλλά και σύγχρονες συνταγές. Στο The Bakers ξενυχτούν καθημερινά για να ζυμώσουν 43 διαφορετικά είδη ώστε να φτιάξουν το ψωμί, τα κουλούρια, τα κριτσίνια, τα κουλουράκια και τις πίτες που τόσο έχουμε αγαπήσει. Καθημερινά ψήνουν 90 διαφορετικά προϊόντα φούρνου, οπότε το μόνο σίγουρο είναι ότι από εκεί θα φύγετε χορτάτοι. Info: Γρ. Αυξεντίου 5-7.

ΤΖΟΥΛΙΑ ΤΑΣΩΝΗ