Το Vibo Bistrot στη Γλυφάδα ξέρει από καλή ζωή και καλό κρασί

vibo
ΔΕΥΤΕΡΑ, 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020

Μια νέα boho-chic άφιξη στη Γλυφάδα ήρθε για να γράψει τη δική της οινική ιστορία.

Από την πρώτη κιόλας ματιά, το Vibo Bistrot που άνοιξε στα νότια για να μας κάνει να τσουγκρίσουμε τα ποτήρια μας με κρασί, φανερώνει πως δεν είναι κάτι συνηθισμένο, μοιάζοντας με κατάστρωμα ενός πολυτελούς γιοτ, έτοιμο για περιπέτειες.

Σύντομο για τη Vita Bona ή Ευ ζην, το Vibo έχει ήδη κάνει αίσθηση με την καλαίσθητη διακόσμησή του και τη ζωγραφισμένη οροφή του, σε ένα χώρο με αριστοκρατική διάθεση, στην καρδιά της εμπορικής περιοχής της Γλυφάδας. Πίσω από όλο αυτό το εγχείρημα, βρίσκεται ο Νίκος Σκρέμπος (της βραβευμένης Χύτρας) και ο Παναγιώτης Φράγκος (Βrand Ambassador, σύμβουλος κοκτέιλ και ποτών), οι οποίοι με πολλά χρόνια εμπειρίας στον χώρο της εστίασης, συνεργάστηκαν και δημιούργησαν ένα ιδιαίτερο ελληνικό bistro κρασιού.

Τι μας επιφυλάσσει, λοιπόν, μια επίσκεψη στο Vibo; Πρωταρχικός στόχος είναι να συστήσει σε όσους αγαπούν το κρασί τις γηγενείς ποικιλίες αμπέλου, που κρύβονται στην ελληνική γη. Για το λόγο αυτό, στην κάβα του βρίσκονται περισσότερες από 80 ελληνικές ετικέτες κρασιού ορισμένες, εξαιρετικά περιορισμένης παραγωγής, και 20 διεθνείς.

Κι επειδή το κρασί θέλει και την «παρέα» του, δίπλα του στέκεται επάξια ένα μενού σχεδιασμένο έτσι, που δίνει έμφαση στην πρώτη ύλη και στα συστατικά υψηλής ποιότητας από Έλληνες μικρούς παραγωγούς.

Από το πρωί, μπορείτε να το επισκεφτείτε και να απολαύσετε έναν ιδιαίτερο μονοποικιλιακό καφέ, ένα πλούσιο πρωινό με χειροποίητες μπάρες, βιολογικά αυγά και smoothies, ενώ το μεσημέρι έρχεται η ώρα του “Aperitivo”. Απολαύστε με φίλους ή με συνεργάτες ένα ποτήρι κρασί, ένα ωραίο Prosecco ή το αγαπημένο σας κοκτέιλ, συνοδεία πολλών γευστικών επιλογών από το μενού, έως το βράδυ που η παρέα μαζεύεται για να χαλαρώσει δοκιμάζοντες ειδικές ποικιλίες κρασιού, που προτείνονται από τους sommelier.

Τα υπέροχα πλατό ελληνικών τυριών και αλλαντικών που σερβίρονται με σπιτική μαρμελάδα και αποξηραμένα φρούτα, καθώς και επιλογές όπως μπρουσκέτα με Rib eye Steak, μουστάρδα και γραβιέρα, λαδένια ολικής άλεσης με σιτάρι ζέας, σπιτική σάλτσα ντομάτας και μπρεζάολα 4μήνης ωρίμανσης, σούσι ντολμαδάκι με κρέμα από αμπελόφυλλα,, φαντάζουν ως ιδανικός συνομιλητής για κάθε κρασί και κοκτέιλ.

Από το Vibo Bistrot δεν θα λείψουν και οι θεματικές βραδιές, ξεκινώντας την 1η Νοεμβρίου με ειδικές vegan προτάσεις για φαγητό συνοδεία βιολογικών ετικετών κρασιού, για τους απανταχού vegan foodies, γιορτάζοντας την παγκόσμια ημέρα vegan διατροφής, ενώ στις 11 Νοεμβρίου, θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε από κοντά τις μοναδικές ποικιλίες ελληνικών μανιταριών μέσα από γευστικές δημιουργίες και εφευρετικούς συνδυασμούς με κρασί και κοκτέιλ.

Τέλος, η πρώτη Τετάρτη του μήνα είναι αφιερωμένη στη γυναίκα με ευφάνταστες προτάσεις και πολλές εκπλήξεις.

Μια δοκιμή θα μας πείσει.

Info
Vibo Bistrot
The Daily Ritual
Γρηγορίου Λαμπράκη 16, Γλυφάδα
2108948202