Μενού σοκολάτας για τα 15 χρόνια της Σπονδής

menou-sokolatas-gia-ta-15-xronia-tis-spondis

ΤΕΤΑΡΤΗ, 08 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010

H Σπονδή γιορτάζει τα 15 της χρόνια και ετοίμασε για τον μήνα Δεκέμβριο ένα μενού εμπνευσμένο από τη σοκολάτα.

Συνεχίζοντας τις θεματικές γευστικές ενότητες που ξεκίνησε η Σπονδή για να γιορτάσει τα 15 χρόνια παρουσίας της στην ελληνική γαστρονομία με πληθώρα διακρίσεων, ετοίμασε ένα διαφορετικό και πολύ πρωτότυπο μενού για τον μήνα Δεκέμβριο, με βασικό συστατικό… τη σοκολάτα. Πολύ σωστά διαβάστε. Η αγαπημένη όλων μας σοκολάτα γίνεται η πρώτη ύλη για σαλάτες, ορεκτικά, κυρίως πιάτα και φυσικά, επιδόρπια. Ακούγεται περίεργο, αλλά στα χέρια του βραβευμένου με δύο αστέρια Michelin σεφ Arnaud Bignon, μετατρέπεται σε μια μοναδική γευστική εμπειρία.

Τι περιλαμβάνει όμως το περιβόητο μενού σοκολάτας; Για σαλάτα ο σεφ ετοίμασε ρόκα με σοκολάτα Xocopili, κάσιους και μήλο. Στη συνέχεια προτείνεται κονσομέ κοτόπουλου με κακάο, ραβιόλια με φουά γκρα και παντζάρι και ένα πιάτο με μπακαλιάρο φούρνου, με κρούστα σοκολάτας και αφρό από πατάτα και κάρυ.

Για κυρίως πιάτο, ο σεφ επέλεξε κοτόπουλο με σπασμένο καρπό κακάο και σαλάτα με αγκινάρες και φουντούκια, ενώ για το τέλος, κράτησε ένα γλυκύτατο μισοψημένο σουφλέ μαύρης και γάλακτος σοκολάτας grand cru, με παγωτό ginger.

Τα συγκεκριμένο θεματικό μενού των πέντε πιάτων του μηνός Δεκεμβρίου, θα προσφέρεται στην τιμή των 68 ευρώ, σε καθημερινή βάση, ενώ κατά το δείπνο θα προσφέρονται και amuse bouches, pre-dessert και mignardises.

Επιπλέον, οι βραβευμένοι Sommelier της «Σπονδής» θα προτείνουν και δύο συνοδευτικά ποτήρια κρασί που συνδυάζονται αρμονικά με τα προτεινόμενα πιάτα, που μαζί με τα πιάτα κοστίζουν στο σύνολο 79 ευρώ.

Δε μένει, παρά να το δοκιμάσετε.

Πληροφορίες: Σπονδή, Πύρρωνος 5, Παγκράτι, 210 7564021, www.spondi.gr