Τέσσερις νέες γευστικές προτάσεις που θα επισκεφτούμε μόλις ανοίξει η εστίαση

vibo
ΤΕΤΑΡΤΗ, 17 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021

Οι αντιξοότητες της εποχής της πανδημίας δεν κράτησαν πίσω τους ανθρώπους της εστίασης, οι οποίοι συνέχισαν να ονειρεύονται και να κάνουν πράξη τα όνειρά τους, ανοίγοντας νέα εστιατόρια, τα οποία στη συνέχεια αναγκάστηκαν να κλείσουν λόγω lockdown. Κι επειδή δεν είχαμε την ευκαιρία να τα επισκεφτούμε όσο ήταν ανοιχτά, θα είναι οι πρώτες μας επιλογές μόλις ανοίξει η εστίαση.

Vibo Bistro για κρασί
Σύντομο για τη Vita Bona ή Ευ ζην, το Vibo έχει ήδη κάνει αίσθηση με την καλαίσθητη διακόσμησή του και τη ζωγραφισμένη οροφή του, σε ένα χώρο με αριστοκρατική διάθεση, στην καρδιά της εμπορικής περιοχής της Γλυφάδας. Πίσω από όλο αυτό το εγχείρημα, βρίσκεται ο Νίκος Σκρέμπος (της βραβευμένης Χύτρας) και ο Παναγιώτης Φράγκος (Βrand Ambassador, σύμβουλος κοκτέιλ και ποτών), οι οποίοι με πολλά χρόνια εμπειρίας στον χώρο της εστίασης, συνεργάστηκαν και δημιούργησαν ένα ιδιαίτερο ελληνικό bistro κρασιού. Στην κάβα του βρίσκονται περισσότερες από 80 ελληνικές ετικέτες κρασιού ορισμένες, εξαιρετικά περιορισμένης παραγωγής, και 20 διεθνείς. Κι επειδή το κρασί θέλει και την «παρέα» του, δίπλα του στέκεται επάξια ένα μενού σχεδιασμένο έτσι, που δίνει έμφαση στην πρώτη ύλη και στα συστατικά υψηλής ποιότητας από Έλληνες μικρούς παραγωγούς. Διαβάστε περισσότερα εδώ. Info: Γρηγορίου Λαμπράκη 16, Γλυφάδα, από 15-20 ευρώ/άτομο.

Στοά Φιξ για ελληνική κουζίνα
Άνοιξε τον Σεπτέμβριο, για να κλείσει τον Νοέμβριο λόγω lockdown. Ο λόγος για το νέο εγχείρημα της Γωγώς Δελογιάννη αποτέλεσε ένα ιδιαίτερο γαστροκαφενείο στη Στοά Φιξ, με στόχο να σερβίρει την ελληνική κουζίνα, όπως την φαντάζεται και την απολαμβάνει η δημιουργός του, με επιλεγμένη πρώτη ύλη και συνταγές που διαφέρουν από τις κλασικές παραδοσιακές, διατηρώντας όμως πάντα την αίσθηση του ελληνικού και του οικείου, όπως κριθαρότο με μανιτάρια, χειροποίητο τραχανά, αθηναϊκή με βραστό μπακαλιάρο και φυσικά τα ξακουστά κεφτεδάκια με κρέμα καλαμποκιού. Διαβάστε περισσότερα εδώInfo: Στοά Φιξ, Αιόλου 102, από 15 ευρώ/άτομο.

Le Pavillon για γκουρμέ
Άνοιξε  στον χώρο που βρίσκαμε το Chefi στο Χαλάνδρι και αποτέλεσε έμπνευση του σεφ Ζαν-Σαρλ Μεταγιέ μαζί με τον Άγγελο Κονταράτο. Στο μενού του ο γάλλος σεφ συνδυάζει Ελλάδα και Γαλλία, με έντονο το άρωμα θάλασσας, όπως χταπόδι καρπάτσιο και πεσκανδρίτσα με αγκινάρες Ιερουσαλήμ, χωρίς φυσικά να λείπουν και τα κρεατικά. Για τους λάτρεις του κρασιού, περισσότερες από 100 ετικέτες ελληνικού και ξένου αμπελώνα δίνουν πολλές επιλογές, όλα σε ένα φινετσάτο περιβάλλον με μοντέρνες πινελιές που ανυπομονούμε να δούμε από κοντά. Info: Περικλέους 31, Χαλάνδρι, από 45 ευρώ/άτομο.

Tarantella για ιταλικό
Κόντρα στον μινιμαλισμό της εποχής, η νέα είσοδος στο Περιστέρι μπήκε δυναμικά στον γαστρονομικό χάρτη, με ιταλικό άρωμα, θεατρική διακόσμηση, χρώματα και μαξιμαλισμό με υπογραφή Άλεξ Πετράκη, σερβίροντας από το πρωί καφέ και ιταλικό brunch με panini, prosciutto και όλα τα καλά, μέχρι το βράδυ κοκτέιλ και φυσικά για φαγητό στο ενδιάμεσο, αυθεντικής ιταλικής κουζίνας. Το μενού επιμελήθηκε ο σεφ Γιάννης Στανίτσας και περιλαμβάνει αυθεντικά, φρέσκα, ιταλικά ζυμαρικά, πίτσες σε έξι εκδοχές, καρπάτσιο, και πολλα ακόμη πιάτα, ποιοτικά και περιποιημένα. Info: Αιμιλίου Βεάκη 9Α & Ρούσβελτ 8, Περιστέρι, από 20 ευρώ/άτομο.

ΤΖΟΥΛΙΑ ΤΑΣΩΝΗ