Όλα τα μυστικά του κρασιού σε ένα πιστοποιημένο σεμινάριο

ola-ta-mustika-tou-krasiou-se-ena-pistopoiimeno-seminario

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 01 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013

Το φετινό πιστοποιημένο σεμινάριο Wine Professionals Course της Genius in Gastronomy, για όσους αναζητούν το μέλλον τους ως sommelier ή για εκείνους που απλά αγαπούν να απολαμβάνουν το καλό κρασί, ξεκινά την Τρίτη 5 Νοεμβρίου.

Το φετινό σεμινάριο εμπλουτίζεται με περισσότερες ώρες παρακολούθησης και γνώσης και απευθύνεται σε επίδοξους επαγγελματίες που θέλουν να καταρτιστούν περαιτέρω στο ανταγωνιστικό περιβάλλον της εστίασης και της εμπορίας, σε νέους που αναζητούν γνώση και διέξοδο για δουλειά, αλλά και σε καταναλωτές-λάτρεις της απόλαυσης που θέλουν να περνούν καλά και να μαθαίνουν.

Στο τέλος του κύκλου σεμιναρίων θα διεξαχθούν εξετάσεις του διαπιστευμένου σχήματος πιστοποίησης FSMS Wine Expert Scheme, από τον διεθνή φορέα πιστοποίησης επαγγελματιών STAREGISTER. Η συμμετοχή στις εξετάσεις είναι προαιρετική, αλλά η επιτυχία σ’ αυτές αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την απόκτηση πιστοποίησης για τις βαθμίδες Wine Pro & Sommelier.

Το πρόγραμμα ξεκινά την Τρίτη 5 Νοεμβρίου και ολοκληρώνεται την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου, ενώ τα μαθήματα θα διεξάγονται κάθε Τρίτη και Πέμπτη, μεσημέρι και απόγευμα.

Οι θεματικές ενότητες που θα εξεταστούν είναι οι εξής:

- Εισαγωγή στο κρασί (Βασικές αρχές αμπελουργίας, βασικές αρχές οινολογίας, terroir κ.λ.π)

- Μυστικά της Γευσιγνωσίας

- Κυριότερες ποικιλίες – Στυλ κρασιών

- Γαλλικός Αμπελώνας

- Ιταλικός Αμπελώνας

- Αμπελώνες Νέου Κόσμου

- Αμπελώνες Ισπανίας & Πορτογαλίας

- Αμπελώνες Γερμανίας, Αυστρίας & άλλων χωρών

- Ελληνικός Αμπελώνας

- Ασφάλεια τροφίμων

- Συνδυασμός φαγητού – κρασιού

- Service

- Διαχείριση κάβας – Λίστα – Τιμοκατάλογος

- Αποστάγματα

- Αρχές marketing – Τεχνικές πωλήσεων – Τεχνική παρουσιάσεων

Παράλληλα, η Genius in Gastronomy πραγματοποιεί από την 1η Οκτωβρίου και το πρώτο ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην Ελλάδα με θέμα τη μπίρα, την παραγωγή της, τις κατηγορίες της, την γευσιγνωσία και την κατάρτιση στο service και τον συνδυασμό της με φαγητό.

Κατά τη διάρκεια του course θα δοκιμαστούν πολλές μπίρες από όλες τις κατηγορίες και τις προελεύσεις, θα γίνουν επισκέψεις σε δύο ζυθοποιεία και θα αναπτυχθούν οι θεματικές ενότητες: Ορισμός – Ιστορική αναδρομή - Υγεία, Διατροφή – Πρώτες ύλες, Παρασκευή της μπίρας, Κατηγορίες Lager, Ale και άλλες, Service – Λίστα - Τιμοκατάλογος και Συνδυασμός με το φαγητό.

Πληροφορίες: Genius in Gastronomy, Καστελλίου 17, Γαλάτσι, 211 0137757, www.geniusingastronomy.gr .